Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Spiró, Géczi, Ágh a könyvhéten

2018. június 6. 6:00
Június 14-16. között rendezik meg idén az ünnepi könyvhetet Veszprémben, a Szent Imre téren.

A könyvhéten szokás szerint standokkal várják az érdeklődőket a város könyvesboltjai, intézményei, kiadói. A négy nap alatt helyi kötődésű és országosan ismert szerzőkkel is találkozhatunk.

Az első napon, csütörtökön a hazai mezőnyből bemutatkozik Nyírő Szabina, és találkozhatunk Géczi János József Attila-díjas költővel is, aki Sziget, este hét és hét tíz között című kötetét mutatja be Likó Marcellel, a Vad Fruttik énekesével az oldalán. Ami az országosan ismert neveket illeti: a történelem iránti nagy érdeklődésre való tekintettel meghívták a Rubicon folyóirat kiadóját, akik dr. Kahler Frigyes jogtudóst, az 1956-os forradalom és szabadságharc kutatásának tekintélyes szakértőjét látják vendégül, míg a Szépírók Társasága Spiró György Kossuth- és József Attila-díjas íróval, Czinki Ferenc író-irodalomszervezővel, valamint Kéri Piroska irodalomszervezővel vonul fel.

A programsorozat megnyitására Sebő Ferencet kérték fel, aki a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas énekes, gitáros, tekerőlantos, dalszerző, népzenekutató és építészmérnök, a magyar hangszeres népzenei- és táncházmozgalom elindítóinak egyike, a Sebő Együttes vezetője.

Az irodalom szerelmesei találkozhatnak többek között Iancu Laurával, a Szeretföld szerzőjével; Tungli M. Klárával, Kilián Lászlóval; Nádasdy Borbálával; Fenyvesi Ottóval.

Minden bizonnyal nagy érdeklődés övezi majd a nyolcvan éves Ágh István a Nemzet Művésze, Kossuth- és József Attila-díjas
magyar költő, író, műfordító író-olvasó találkozóját a Dubniczay-palotában; a Holtverseny című sikerkönyv szerzője, Totth Benedek dedikálását; ahogy Tiboldi Mária Jászai Mari-díjas operettszínésznő Művészbejáró című kötetének bemutatóját is, melynek házigazdája Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendező lesz.

A könyvhét ideje alatt a Művészetek Háza játékra is invitálja a közönséget: szórólapjukon jeles szerzők könyveiből származó
szövegrészleteket helyeztek el. A feladat, hogy a művek szerzőit és címeit az ezen a tájékoztató leporellón található versenylapra írják fel, majd e megfejtéseket a Művészetek Háza Veszprém pavilonjába névvel, elérhetőséggel adják le legkésőbb június 16. (szombat) 11 óráig. A helyes megfejtők könyvjutalomban részesülhetnek.

vehir.hu
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37 Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Egy passiójátékon a néző sohasem tud úgy részt venni, mintha egy egyszerű színházlátogató lenne, aki csupán a színészi játékra alapozva engedi, hogy magával ragadja a történet. Ilyenkor az ember valóban be akar futni a játéktérre, félrelökni a római katonákat, szétvágni a farizeusok közt és megmenteni Jézust. De aztán mégsem teszi, ahogy kétezer évvel ezelőtt Júdeában sem tette senki. Csak sodródik a tömeggel, miközben kezdi megérteni az ünnep igazi üzenetét. Ahogy az Veszprémben is történt virágvasárnap délután. 2024. március 25. 16:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.