Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Értelmes programot a fiataloknak!

2018. június 9. 4:00
Harmadik alkalommal rendezte meg a Lélektér Alapítvány éjszakai pingpong és darts bajnokságát pénteken, ahol a fiatalok a szórakozóhelyek veszélyforrásaitól mentesen kapcsolódhatnak ki, a jelen lévő képviselőkkel pedig észrevételeiket is megoszthatják.

Hajnali részegség? Az biztos, hogy ez a két szó szinte mindenkiben felébreszt valamilyen emléket, bár a többség számára valószínűleg nem Kosztolányi arcát, aki ezzel a címmel írt verset 1933-ban. Sokkal inkább a péntek esti valamelyik buli képét, amikor kissé pityókásan botorkál haza az ifjúság, meg az „örökifjúság” is. Tisztelet a kivételnek, de azért ne tagadjuk, a jelenség él. Pedig szórakozni másként is lehet.

Ez az egyik célja a Lélektér Alapítvány évek óta megrendezett éjszakai pingpong bajnokságának is: ahelyett, hogy a fiatalok péntek este a bulihelyek felé vennék az irányt, kitéve magukat az ottani veszélyforrásoknak, egy olyan éjszakába nyúló programot kínálnak nekik, ahol a részeg pörgés helyett egy fokkal értelmesebben szórakozhatnak – szelídebb körülmények között, ám ugyanolyan felszabadultan.

De az esemény egy másik céllal is bír: a délutáni-esti mókára rendszeresen meghívják a helyi képviselőket is, akikkel megoszthatják észrevételeiket, javaslataikat, mitől lehetne számukra élhetőbb város Veszprém, mi az, ami itt marasztalja őket. Ezáltal egy valós párbeszéd alakul ki a fiatalok és a döntéshozók között – árulta el Takáts Emese, az alapítvány elnöke.

A programon idén is részt vett Hegedűs Barbara önkormányzati képviselő és Ovádi Péter. Az országgyűlési képviselő szerint ez valóban jó alkalom arra, hogy közelebb kerüljenek a fiatalokhoz, az ő gondolkodásmódjukhoz, kötetlen formában beszélgessenek, az elhangzottak pedig beemeljék a döntéshozatal során.

Emellett nyilván ők is kikapcsolódhatnak, ugyanúgy kipróbálhatják magukat pingpongban, dartsban vagy éppen csocsóban. Ovádi Péter ezúttal is élt a lehetőséggel: korábban versenyszerűen asztaliteniszezett, így aztán most is beállt szerválni párat a fiatalokkal.

Bertalan Melinda
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.