Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Gyökereinket is ápoljuk!

2018. június 9. 12:00
Temetőszépítési akciót szervezett pénteken a VKSZ Zrt. több iskolával és civil szervezettel közösen az Alsóvárosi temetőben, ezzel is megmutatva az Entente Florale Europe nemzetközi zsűrijének, hogy Veszprém valóban érdemes a legszebb és legápoltabb virágos város címre.

Az akció egyben a VKSZ Zrt. tavaly elindított Városom, Veszprém mozgalom részét is képezte, melyhez eddig több mint húsz civil szervezet csatlakozott, és hajtott végre környezetszépítési akciókat. A kezdeményezés keretében nemrégiben a Kálvin János parkban ültettek virágokat civilekkel közösen, korábban pedig a Bagolyvári utcában volt hasonló megmozdulás, míg péntek délután a közüzemi szolgáltató és a civilek az Alsóvárosi temetőt vették célba.

A környezetszépítő akcióhoz a VKSZ Zrt. mellett a VSZC Jendrassik-VENESZ Szakgimnázium és Szakközépiskola és a VSZC SÉF Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Bakony Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület és Brányi Mária alpolgármester is csatlakozott, akik együtt a temető Mártírok útjai bejáratától a világháborús sírkertig rendezték a sétaútvonalat, illetve a környező sírokat.

A kezdeményezés külön apropója az Európai Virágos Városok és Falvak Versenye, az Entente Florale Europe, melyen a tavalyi Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny fődíját megnyerve Veszprém is megméretteti magát. A felkészülés után a nyáron egy nemzetközi zsűri járja be Veszprémet, és komoly követelményrendszer alapján értékeli városunkat, különös tekintettel a zöldfelületekre és a közösségi terekre.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.