Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Sebő Ferenccel nyitott az ünnepi könyvhét

2018. június 15. 12:30
Nem kis nevekkel indult a veszprémi könyvhét csütörtök délután a Szent Imre téren. Bár az időjárás nem volt túl kedvező, az olvasó lelkeket ez sem tántorította el, hogy kedvelt szerzőikkel emberközelből is megismerkedjenek, és egy-egy aláírást megszerezzenek a nyomtatott szerzőnevek alá…

Az ünnepélyes megnyitóra négy órakor került sor, kezdve Brányi Mária alpolgármester köszöntő szavaival. Beszédében kiemelte: külön öröm, hogy Veszprém nem egy időben tartja ünnepi könyvhetét a fővárossal, ezért is lehetséges, hogy az esemény főszereplői jelen lehetnek. A köszöntőben kitért még a papír alapú könyvek olvasásának fontosságára, szerinte az embereknek igenis van igényük erre, az internetről történő olvasás mellett.

Az alpolgármester szavai után a Kossuth-díjas Sebő Ferenc, a Sebő-együttes vezetője, hivatalosan is megnyitotta könyvhetet. A közönség kíváncsian várta, milyen az, amikor a zenésznek nincs hangszer a kezében, de színpadon áll. Sebő Ferenc természetesen hangszer nélkül sem okozott csalódást, egy humoros idézetekkel teli történettel vezette be a nézőket az olvasás rejtelmeibe.

Mesélt az általános iskolás korszakáról, már akkor igényük volt a memoriterek elsajátítására, ezzel szemben ma már lassan ott vagyunk, hogy a műholdat hívjuk segítségül ahhoz, hogy egy zebrán átkelhessünk.

A könyvhét első napján más nagy nevek is megjelentek, Géczi János, József Attila-díjas költővel is találkozhattak az irodalomkedvelők, akihez csatlakozott Likó Marcell is, a Vad Fruttik énekese. De hogy mit olvas ma egy alternatív rockegyüttes frontembere, arról őt kérdeztük: „Nagy kedvenc lett egy finn írónő, Sofi Oksanen Tisztogatás című könyve, a szerzőnőt egyébként Géczi János ajánlotta. Amikor kicsi voltam, sokat vittek könyvtárba, pedig még nem is tudtam olvasni, olyankor általában megkerestem a haditechnikai könyveket, mert azokban robbantásokról írtak, és ez tetszett. A gyerekeim még kicsik, az idősebbik négy éves, vele képeket szoktunk nézegetni, és arról fűzök össze neki egy-egy kisebb történetet.”

Az érdeklődő olvasóközönség széles választékból csemegézhet a könyvek közül, ráadásul kedvezményes ajánlatokkal várják az odalátogatókat.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37 Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Egy passiójátékon a néző sohasem tud úgy részt venni, mintha egy egyszerű színházlátogató lenne, aki csupán a színészi játékra alapozva engedi, hogy magával ragadja a történet. Ilyenkor az ember valóban be akar futni a játéktérre, félrelökni a római katonákat, szétvágni a farizeusok közt és megmenteni Jézust. De aztán mégsem teszi, ahogy kétezer évvel ezelőtt Júdeában sem tette senki. Csak sodródik a tömeggel, miközben kezdi megérteni az ünnep igazi üzenetét. Ahogy az Veszprémben is történt virágvasárnap délután. 2024. március 25. 16:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.