Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ötletimport: óvodás kiskertépítő verseny

2018. június 20. 4:00
Nem kell folyton feltalálni a spanyolviaszt, néha elég már meglévő ötletekhez hozzányúlni. Ezúttal nem is kell messzire mennünk érte.

ÖTLETIMPORT: Mindannyian utazgatunk – ki távolabbra, ki csak a környéken –, és közben látunk olyan dolgokat, amiket szívesen meghonosítanánk itt, Veszprémben is. Sorozatunkban ilyen, máshol már kipróbált ötleteket mutatunk be.

Az első ilyen ötletért nem is kellett a világ végéig elmennünk, csak a szomszédba: Székesfehérváron nemrég rendeztek először kiskertépítő versenyt óvodás csoportoknak.

A verseny lényege, hogy az egyik belvárosi parkban minden résztvevő csoport kapott egy virágosládát, amiben a gyerekeknek kellett kialakítaniuk a kiskerteket. A versenyen az óvodapedagógusok nem piszkálhattak bele a kicsik munkájába, de persze ahogy egy anyák napi ünnepséget, a kertépítést is hosszas felkészülés és gyakorlás előzte meg. A végeredmény elbűvölő: a kiskerteket ugyanis hetekig otthagyták a ligetben, hogy a járókelők nap mint nap gyönyörködhessenek a bájosabbnál bájosabb alkotásokban.

A kezdeményezés – amellett, hogy ledobta a cukiságbombát a városra – kifejezetten hasznos is: a gyerekeket már egészen kis korukban arra neveli, hogy ismerjék meg a növényeket, szépítsék velük a környezetüket. Az ovisok a kreatív díszítőelemek kialakításában is részt vettek, például békákat festettek.

A program egyébként nem fehérvári találmány, „Apró kezek, csoda kertek” néven már nyolc éve működik Mosonmagyaróváron.

A fehérvári gyerekek munkáit megnézhetik itt: https://www.szekesfehervar.hu/meseskiskertek

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.