2019. szeptember 21., szombat
Máté névnap

Kirándulás tippek: egy hétvége Sümegen

A Megyer Camp fesztivál megszűnésével keletkezett űrt kitöltő UKK&ROLL Rock Hétvégét harmadik alkalommal rendezik meg a régi helyszíntől 5 kilométerre, Ukk és Sümeg között.

Az ukki sporttelep/pihenő park kiváló adottságokkal rendelkezik, hatalmas a terület, őrzött bekerített campinget alakítottak ki, a faluban egy külön "csendes" campinget, Ukk&Roll "strandot".

Aki árnyékot szeretne, a "kiserdőben" kempingezhet, aki meg szeretne halni a napon, annak rendelkezésére áll egy komplett nagy, füves focipálya. A kempingben jelképes belépőt szednek (1500 Ft), ez fedezi a kialakításának költségeit és megnehezíti, hogy olyan emberek menjenek be, akik nem ott laknak. Aki nem szeretne sátrazni, bőven talál szállást a környéken, ebben segít a sümegi Tourinform iroda: sumeginfo.hu. A fesztivál busz természetesen Sümeg és Ukk között folyamatosan jár a megszokottak szerint!

A helyszínen a bérlet: 8000 Ft, a gyerek/tanuló bérlet (12-18 év közöttieknek, alkohol vásárlására nem jogosít): 3000 Ft. A szombati fellépők: Junkies akusztik, Kőváry Péter és a Royal Rebell, Alcohol, Nomad, Rómeó Vérzik, Stula Rock, Road, Black Mamba (IT), Beasto Blanco (USA), Where Is Cooper (Alice Cooper tribute band).

De hadd ajánljunk egy másik programot is a hétvégén Sümegen!

Immár harmadik éve, hogy a Kisfaludy Emlékház is részese a sikeres országos kezdeményezésnek. Június 23-án, szombaton este 19 órai kezdettel rendezik meg az Éjszakai LÁZULÁSOK című programot. A szervezők Horváth Márton csabrendeki születésű Munkácsy Mihály- díjas üvegművész előtt kívánnak tisztelegni. Gyönyörű iparművészeti gyűjteményét a Püspöki Palotából áthelyezték időszaki jelleggel az Emlékház kiállítótermébe. A kiállítást Végh László polgármester nyitja meg, Vaszil Gabriella a művész özvegye és András Ferenc Kossuth- díjas filmrendező, a város díszpolgára közreműködésével. Horváth Márton személyét egy róla készült kisfilm segítségével és a haikuival idézik meg.

fotó: itthon.hufotó: itthon.hu

A helyszínen 21 órától a Canarro Együttes zenél, 22 órától éjszakai mozizás következik András Ferenc Dögkeselyű című játékfilmjével.

A látogatók számára bemutatnak egy különleges műtárgyat, mely egy sümegi vállalkozó jóvoltából hazatért Kisfaludy-relikvia. A pergamenre festett allegorikus aquarell, a hátoldalán a költő francia nyelvű soraival és saját kezű aláírásával, ezen a napon lesz először kiállítva a nagyközönség számára.