Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tattoo/art – Tetoválások kiállítása a Múzeumok Éjszakáján

2018. június 24. 13:41 // Forrás: Ágel Zita Krisztina
A Múzeumok Éjszakája keretein belül június 23-án nyitották meg a tattoo/art kiállítást a Dubniczay-palotában.

A Művészetek Házának kiállítását az ötletgazda és kurátor, Sós Gergő hangművész nyitotta meg:

„Nagyon nagy érték, hogy nem ugyanazokat a munkákat látja az ember, hanem tényleg mást. Nagyon kinyúlt az a tér, hogy miből áll a tetoválás, hogy mi van mögötte, és hogy mekkora alázat és mekkora felelősség van abban, hogy ezek a művészek, is meg a többi itt nem jelenlévő magyar tetoválók is olyan munkákat végeznek, amikkel az adott munkának a gazdája valószínűleg 30-40 évig együtt fog élni.”

Sós Gergő kiemelte, hogy nagyon fontos a tetováló művészek és az alkotások gazdái között kialakult bizalom:

„Egy általuk addig ismeretlen emberrel képesek olyan intim viszonyba kerülni, hogy az illető azt mondja, hogy jó, itt a testem, dolgozzál vele – ebből lesz egy közös munkaeredmény, amivel együtt tud élni.”

A modern kiállítás megnyitásának ezután a stílusban teljesen ideillő, budapesti Oaken zenekar a rituális elementáris performance-ja adta meg a hangulatot.

A Magtárban megtekinthető kiállítás tökéletesen szemlélteti, hogy milyen sokszínű a „kreatív család”, vagy is a tetováló művészek szubkultúrája: a kiállított képek között találunk élénk színeset és letisztult szürkét, elvont szimbolikát vagy konkrétumot, láthatunk klasszikus oldschool stílusban készített alkotásokat, valamint realista ábrázolásokat is.

Kiállító művészek:

Pintér Márk - instagram.com/_sketchfield_
Király Tamás - instagram.com/tomtilldeath/
Lipka Lilla - instagram.com/lipkalilla/
Haraszti Sándor – instagram.com/sandorharaszti/
Haraszti-Kovács Melinda – instagram.com/melikovacs
Franken Vivien - instagram.com/franken.vi/
Borbás Róbert - instagram.com/grindesign_tattoo

Ágel Zita Krisztina

vehir.hu
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. tegnap 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  tegnap 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  tegnap 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.