Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Napirend előtt: élőben nézhető a körforgalom építése, sikeres júniusi programok Veszprémben

2018. június 27. 9:49
A nyári szünet előtti utolsó közgyűlésen a júniusi programok és a belvárosi csomópont építése is téma volt csütörtök reggel a Városházán.

Napirend előtt indítványban Gerstmár Ferenc, az LMP képviselője felkérte a polgármestert, hogy a Jutasi úti lakótelep területére vonatkozóan készíttessen helyszínjavaslattal és költségkalkulációval tervet egy esetleges kutyafuttató létrehozására - mint mondta, lenne rá igény. A közgyűlés és Porga Gyula polgármester sem támogatta az indítványt. Nem azért, mert nincs szükség rá, hanem azért, mert „nem olyan volumenű beruházás, amire hosszútávú stratégiát lehetne tervezni”- mondta. Ha a költségvetésben megjelenik rá forrás, akkor meg tudják építeni.

Porga Gyula polgármesterPorga Gyula polgármester

Az LMP-s képviselő egy kérdést is megfogalmazott a felszólalásában: „Megrendelte-e már az MNV Zrt. az egykori Bakony Művek területére vonatkozó talajszennyezettség vizsgálatot?” Porga Gyula emlékeztetett, a felszólalás nem lehet kérdés, de egyébként amint érkezik válasz az MNV Zrt.-től, időben tájékoztatást ad.

Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) napirend előtt azt kérdezte, az újabb nemzeti konzultáció kapcsán a város tervez-e a családok évében külön városi konzultációt, hogy minél könnyebbé tegyék a gyermekvállalást a Veszprémben élő fiatalok számára? –Nem lesz külön városi konzultáció, hiszen az országos kérdőívben a veszprémiek is elmondhatják véleményüket- mondta válaszában Porga Gyula polgármester, aki felhívta a figyelmet, hogy a város jelenleg is számos saját kedvezménnyel támogatja a családokat, a 2023-as EKF pályázatban pedig külön célként fogalmazták meg az itt születettek helyben tartását.

Hegedűs Barbara (Fidesz) az új kettős körforgalom kivitelezéséről beszélt. Szerinte fontos, hogy az önkormányzat megfelelően tájékoztassa a lakosokat építkezés üteméről. Elmondta, a jelenleg folyó második ütem várhatóan szeptember közepéig fog tartani. Ebben az ütemben befejeződnek a közműkiváltási és építési –munkák (vízi közmű, villamos közmű, távközlés), amellyel párhuzamosan már megkezdődtek az útépítési munkák is szegélyépítésekkel, és járdaburkolatok kialakításával egyes helyeken. A szegélyépítéseket követi, ill. azzal párhuzamosan halad a pályaszerkezet kialakítás, majd az aszfaltozás a II., később pedig a III. ütemben. A beruházás végül a forgalomtechnikai elemek telepítésével (közlekedési táblák kihelyezése) és a növénytelepítéssel zárul.

Június 14-től a város honlapján (http://www.veszprem.hu) követhetőek online az építési munkálatok. Közvetlenül a nyitóoldalon érhető el a húszemeletes tetején elhelyezett, élőképet megjelenítő webkamera, amely déli irányba nézve mutatja várost, illetve az előtérben a körforgalom építést. Tervek szerint a beruházás végén a rögzített képekből összevágásra kerül egy timelapse rövid videó is, amely a munkálatok teljes fázisát mutatja majd be- mondta.

A napirendek előtt még három fideszes képviselő, Czaun János, Némethné Károlyi Jolán, és Strenner Zoltán beszélt a júniusi programokról: a gyulafirátóti és kádártai falunapokról, a Kabóciádé Családi Fesztiválról és a Petőfi Színházban megrendezett I. Rátonyi Róbert Operettfesztiválról.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.