2021. augusztus 4.
//
Domonkos névnap

Rákérdeztünk: kikkel fizettetné meg a válság árát?

2009. június 12. 12:09
A bankárok, a kormány vagy mindenki tehet róla?

Arudi Péter, szoftverfejlesztő

Nem lehet ezt pontosan tudni, hiszen nagyon összetett dolog. Az amerikai hitel piac összeomlásával kezdődött, Clinton hozta meg azt a törvényt, hogy fedezet nélkül is lehet hitelt felvenni. Azután tovább gyűrűzött, ami sok ember közös hibája.
 

Hanák Mária, nyugdíjas

A bankárok hibája a válság, akik kapzsiságukban nem figyelték mit is tesznek. Amerikából indult, de a többi országban is sok jó tanítványuk van. A sok önző politikus, akik magukat „szent embereknek” képzelik és csak magukra gondolnak.
 

Kertész Imre, műanyag-nyílászáró gyártó

Egyértelműen a kormány hibája, Magyarország miattuk bukott ekkorát. Egyáltalán nem jól fogtak neki a válság megoldásnak, rossz programokat indítottak. Szerencsére engem még nem érintett súlyosan, de remélem minél hamarabb egyenesbe jövünk.
 

Sági Kitti, hallgató

Nagyon összetett a kérdés, amely alapvetően a rossz hitelpolitikából alakult ki. Sokan a ’29-es válsághoz hasonlítják, pedig az a túltermelés miatt alakult ki. Ennek a mostaninak az okozói pedig „a gazdag bankos bácsik”.

 

vehir.hu

További cikkek

Korlátozások nélkül ünnepelhetünk augusztus 20-án
Korlátozások nélkül ünnepelhetünk augusztus 20-án
Korlátozások nélkül lesznek látogathatók az augusztus 20-ai állami és önkormányzati rendezvények, de további két alkalommal is felfüggeszti a kormány a veszélyhelyzet alatti védelmi intézkedéseket.
2021-ben a NAPRAFORGÓ lett Magyarország Tortája
2021-ben a NAPRAFORGÓ lett Magyarország Tortája
Fodor Sándor budapesti cukrász kreációja, a „NAPRAFORGÓ” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt és az „Egy a Természettel” versenyt is Füredi Krisztián cukrászmester nyerte a „Beszterce rózsája” és a „Nimród” fantázianevű alkotásokkal.
Valóban a körforgalmak városa Veszprém?
Valóban a körforgalmak városa Veszprém?
Mielőtt elolvasnák a cikket, tippeljenek, vajon hány körforgalom van Veszprémben? A végén eláruljuk a pontos számot, de előtte még mutatunk érdekes, sokszor meghökkentő megoldásokat a nagyvilágból.
Közügyektől való eltiltás. Mit jelent pontosan?
Közügyektől való eltiltás. Mit jelent pontosan?
A bűnügyi hírek közt gyakran szerepel a közügyektől való eltiltás fogalma. Mit tehet és mit nem, akit eltiltanak a közügyektől? A főügyészség megyei statisztikákkal válaszol.
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
A DK helyi politikusa közösségi oldalán jelentette be, hogy ugyan nem a DK színeiben, de várhatóan el tud indulni az ellenzéki előválasztáson ősszel.