2019. szeptember 21., szombat
Máté névnap

Megtartották a Béke Presszó főpróbáját

A Pannon Várszínház ősszel mutatja be a Béke Presszó című zenés játékot Vándorfi László rendezésében. Az előadás egyik érdekessége, hogy a cselekményszál kibontását ismét Vad Fruttik-dalok segítik, ahogy a tavalyelőtt bemutatott Bunkerrajzolóban is.

Géczi János Bunkerrajzoló címmel írt regényt Likó Marcell – a Vad Fruttik énekesének – életéről, amelynek színpadi adaptációját már láthatta Veszprémben a nagyérdemű. Abban az előadásban egy átfogó képet kaphattunk a könyv főhőséről, tehát Likó Marcellről, a Vad Fruttik zenéit felhasználva.

A Béke Presszó című előadásnál is hasonló a helyzet, ami a zenét illeti, hiszen már a darab címe is egy Vad Fruttik-dal, de ebben az előadásban az együttes legújabb albumjáról is felcsendülnek szerzemények.

A cselekmény helyszíne Inota, ezen belül pedig a – ma is létező – Béke Művelődési Ház, ebből merítve írta meg Likó Marcell a Béke Presszó című dalt.

A presszó állandó látogatóinak életébe nyerhetünk kisebb betekintést, visszaadva a vidéki kispresszók hangulatát. A cselekmény bonyodalma, hogy amerikaiak filmet forgatnak az inotai erőműben, de ehhez fel kell robbantaniuk egy óriástornyot.

A torony felrobbantásával megnyílik a negyedik dimenzió, amely számos érdekes eseményhez, történéshez vezet, például, hogy Winnetou előjön a múltból, és elvegyül a jelenben. Hogy hogyan lehetséges ez? Az majd ősszel kiderül!

Izgalmakkal teli előadásra készülhet tehát a színházkedvelő veszprémi közönség.