2021. augusztus 4.
//
Domonkos névnap

Tornádót észleltek Gyöngyös közelében

2009. június 12. 16:25
index.hu / MTI
Az esti vihar miatt országszerte 55 alkalommal riasztották a tűzoltókat. A vasárnapi ítéletidő több mint hatmilliárd forintos kárt okozott.

Az időkép.hu beszámolója szerint csütörtökön délután fél 6 körül a Gyöngyös melletti Adácson több tuba alakult ki, az egyik tornádóvá fejlődött. Több fényképért és a részletekért kattints ide!

Tizenötezer fogyasztó maradt áram nélkül Siklós és Sellye körzetében a csütörtök esti viharban, jelentette a bama.hu. A Baranya megyei portál értesülései szerint a megyében 55 alkalommal riasztották a tűzoltókat.

Péntek reggel még 13 településen 1300 fogyasztó jelezte, hogy nem tért vissza az áramszolgáltatás. A helyi szolgáltató ígérete szerint még pénteken helyreállítják a szolgáltatást.

A vihar a legnagyobb károkat Siklós és Sellye térségében okozta, a siklósi kórház tetőszerkezetét harminc négyzetméternyi területen megbontotta a helyenként 90 km/h-ás sebességet is elérő szél.

vehir.hu

További cikkek

Korlátozások nélkül ünnepelhetünk augusztus 20-án
Korlátozások nélkül ünnepelhetünk augusztus 20-án
Korlátozások nélkül lesznek látogathatók az augusztus 20-ai állami és önkormányzati rendezvények, de további két alkalommal is felfüggeszti a kormány a veszélyhelyzet alatti védelmi intézkedéseket.
2021-ben a NAPRAFORGÓ lett Magyarország Tortája
2021-ben a NAPRAFORGÓ lett Magyarország Tortája
Fodor Sándor budapesti cukrász kreációja, a „NAPRAFORGÓ” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt és az „Egy a Természettel” versenyt is Füredi Krisztián cukrászmester nyerte a „Beszterce rózsája” és a „Nimród” fantázianevű alkotásokkal.
Valóban a körforgalmak városa Veszprém?
Valóban a körforgalmak városa Veszprém?
Mielőtt elolvasnák a cikket, tippeljenek, vajon hány körforgalom van Veszprémben? A végén eláruljuk a pontos számot, de előtte még mutatunk érdekes, sokszor meghökkentő megoldásokat a nagyvilágból.
Közügyektől való eltiltás. Mit jelent pontosan?
Közügyektől való eltiltás. Mit jelent pontosan?
A bűnügyi hírek közt gyakran szerepel a közügyektől való eltiltás fogalma. Mit tehet és mit nem, akit eltiltanak a közügyektől? A főügyészség megyei statisztikákkal válaszol.
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
A DK helyi politikusa közösségi oldalán jelentette be, hogy ugyan nem a DK színeiben, de várhatóan el tud indulni az ellenzéki előválasztáson ősszel.