Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elektronikus jazz rozéval és rizlinggel

2018. július 9. 5:30
A néhány napja kezdődött fesztiválra nagy tömeg érkezett vasárnap a fényekkel, kivetített képekkel, kreatív bútorokkal hangulatossá tett Óváros térre.

Miután lassú, de biztos válogatás után választásom a Buttler pincészet rozéjára, kicsit később pedig a Laposa pincészet csopaki rizlingjére esett, a feliratos talpas poharamat féltve kezemben tartogatva elindultam helyet kajtatni, majd türelmetlenül vártam a Koós-Hutás Áron E.T. Project koncertjét. Napjaink egyik legkeresettebb fiatal trombitása is fellépett az idei Rozé, Rizling és Jazz Napokon, ahová elhozta zenésztársaival a műfaj egy modernebb változatát.

Koós-Hutás Áron – aki már dolgozott együtt a legismertebb magyar, és nemzetközileg is ismert zenészekkel – bemutatkozó albumát, az E.T. Projectet hallhattuk. A JazzMa.hu közössége által a 2015-ös év jazztrombitásának választott előadó dalai igazán különlegesek, hiszen a klasszikus jazz stílusába modernebb hangzás is keveredett: elektronikus, kozmikus hangszínt is hallhatunk a hat történetet elmondó szerzeményben.

A Koós-Hutás Áron (trombita), Kovács Réka (ének), Zeek (rap, ének), Oláh Gábor (dob), Tálas Áron (billentyű), Barabás Tamás (basszusgitár) és Zana Zoltán (szaxofon, ewi) alkotta zenekar a németországi Gronau JazzFest nagyszínpadán mutatkozott be 2017 májusában. A nagy közönségnek örvendő vasárnap esti koncertjük pedig felpörgetve zárta a napot raptől, elektronikus hangzástól különleges, dinamikus dalaikkal.

Ágel Zita Krisztina

Ágel Zita Krisztina
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.