Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Babelsound - Világzenei fesztivál a Balatonnál

2018. július 20. 12:01 // Forrás: balatonboglar.utisugo.hu
Idén is Balatonboglár a világ közepe július 16. és 22. között a Babel Sound Fesztiválon, ahol valódi kulturális-kulináris-unikális fergetegben, családias és családbarát világzenei fesztiválban lehet része mindenkinek.

Kivételes élmény megérkezni egy Balaton-parti kisvárosba, ahol a lángos és hekk szagán túl az egész világ találkozóhelyét leljük. Összegyűlünk, hogy együtt, szabadon, egyenlőségben, barátságban jól érezzük magunkat. Ha valaki nem hallott még a nyolcadik éve megrendezett világzenei fesztiválról, annak egyetlen oka az lehet, hogy a szervezők igyekeznek megőrizni a fesztivál családias, otthonos, kézműves jellegét, szemben a profitorientált óriásfesztiválokkal. Így viszont garantált, hogy aki eljön, az beavatottnak érzi magát.

Fotó: babelsound.huFotó: babelsound.hu

Fapados jegyet sem kell ugyanis ahhoz váltani, hogy kedvenc nyári úticélpontjaink elérhető közelségbe kerüljenek: idén Bulgária, Ausztria, Spanyolország, Törökország, Szenegál, Guinea, Argentína, Szerbia, India, Izland, Ukrajna, Chile, Marokkó, Olaszország, Görögország, Albánia, és Hollandia zenészei hozzák majd el nekünk a világ sokszínűségének bizonyságát. Magyarországról pedig olyan előadók zengik majd be a Balaton-partot, mint a Meszecsinka, a Holddalanap, Chalaban, vagy a Dzsinkaladdzsi. Az itt összegyűlő muzsikusok énekében, zenéjében benne van a táj minden szépsége, történelmük minden örömének és bánatának esszenciája. A szaxofonba, töröksípba, bansuriba a hegyek, rétek levegőjét is belefújják, a cajon, derbuka, fakanál pedig a köveken zökkenő kerekek ritmusát visszhangozza.

fotó: babelsound.hufotó: babelsound.hu

A fesztivál idén kiemelt figyelmet fordít a családi programoknak. Minden nap gyermekeknek szóló zenés és meseelőadásokkal kezdődik, majd tematikus kultúrsátrakban, interaktív programokon keresztül ismerhetik meg kicsik és nagyok a résztvevő országok kultúráját, népszokásait, öltözetét és táncait. Idén Olaszország, India, Indonézia, Spanyolország, Törökország, Perzisa, Portugália és Marokkó is külön sátrat kap, ahol tánctanítások, táncházak, tésztagyúrás, maszk készítés és még megannyi érdekes program várja a látogatókat. Kivehetjük a részünket a népek konyhából, elleshetünk titkos recepteket, majd ebédre kóstolót is kaphatunk az egzotikus ízekkel fűszerezett étkekből.

Még több infó: http://www.babelsound.hu
Forrás: https://balatonboglar.utisugo.hu/programok/babel-sound-vilagzenei-fesztival-290478.html

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.