Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Csak zöldség ellen hatékony

2009. június 16. 8:59 // Forrás: Times Online
Piacra dobták az áldozatbarát konyhakést az aluljárói késelések fellegvárában, a kies Albionban. Nincs több gyilkosság felindulásból?

Az ártalmatlan zöldségszeletelő ezúttal tényleg csak az ételek feldarabolására lesz alklamas, embert ölni már kevésbé.  A tervező John Cornock úgy gondolja, hogy az általa tervezett eszköz lekerekített élei miatt fegyverként használhatatlan, így sem az utcán, sem a konyhában nem okozhat komoly sérülést.

Persze az emberi találékonyság nem ismer határokat, képzett kezekben egy kávéskanál is gyilkol, így a késekről soha nem mondható el a jövőben sem, hogy biztonságosak. A tervező szerint a cél azonban az, hogy a forma széles körű elterjedéséve után senki se tehesse meg, hogy találomra kivesz egy kést a fiókból és az első próbálkozásra halálos sebet ejt vele.

Leáldozott hát a pillangókés, a bökő és a rugós bicska napja? Távolról sem, de a 40-50 font (~ 13-16'000 forint) körüli áron beszerezhető kés jó vétel lehet bárkinek, aki fél attól, hogy távollétében gyermekei kárt tesznak magukban.

Kocsis Sándor

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.