2021. augusztus 4.
//
Domonkos névnap

Csak zöldség ellen hatékony

2009. június 16. 8:59
Times Online
Piacra dobták az áldozatbarát konyhakést az aluljárói késelések fellegvárában, a kies Albionban. Nincs több gyilkosság felindulásból?

Az ártalmatlan zöldségszeletelő ezúttal tényleg csak az ételek feldarabolására lesz alklamas, embert ölni már kevésbé.  A tervező John Cornock úgy gondolja, hogy az általa tervezett eszköz lekerekített élei miatt fegyverként használhatatlan, így sem az utcán, sem a konyhában nem okozhat komoly sérülést.

Persze az emberi találékonyság nem ismer határokat, képzett kezekben egy kávéskanál is gyilkol, így a késekről soha nem mondható el a jövőben sem, hogy biztonságosak. A tervező szerint a cél azonban az, hogy a forma széles körű elterjedéséve után senki se tehesse meg, hogy találomra kivesz egy kést a fiókból és az első próbálkozásra halálos sebet ejt vele.

Leáldozott hát a pillangókés, a bökő és a rugós bicska napja? Távolról sem, de a 40-50 font (~ 13-16'000 forint) körüli áron beszerezhető kés jó vétel lehet bárkinek, aki fél attól, hogy távollétében gyermekei kárt tesznak magukban.

Kocsis Sándor

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.