2019. június 26., szerda
János névnap

LMP: Kutyafuttatókra van szükség Veszprémben

Az LMP a lakosság támogatását kéri, hogy legyen költség kutyafuttató építéséhez.

Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője sajtótájékoztatót tartott hétfőn a Jutasi úti lakótelepen, ahol felhívta a figyelmet a városi kutyatartók nehéz helyzetére. Egyre több a kutyatulajdonos országszerte, viszont sajnos csak kevés kutyafuttató áll rendelkezésre. Különösen a lakótelepeken lenne szükség ilyen területre.

Gerstmár FerencGerstmár Ferenc

A 2018. március 29-ei közgyűlésen Porga Gyula polgármester elismerte a probléma jelentőségét, ezért júniusban Gerstmár Ferenc indítványt nyújtott be: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése egyetért azzal, hogy a felelős állattartás elősegítése érdekében kutyafuttatók létesítésére van szükség a városban. Első lépésként felkérése az volt, hogy a Jutasi úti lakótelep területére helyszín- és költségterv készüljön a kutyafuttatóhoz.

Az indítványt a közgyűlés fideszes többsége elutasította – a polgármester szerint nem olyan volumenű a beruházás, amelyre külön határozatot kell hozni. Szükség van kutyafuttatóra, viszont csak akkor építenek, majd ha a költségvetésben lesz rá forrás.

Gerstmár Ferenc ezek után azt javasolja a város kutyatartóinak, keressék egyéni választókerületi képviselőiket, hogy elérjék, legyen forrás erre a célra, akár már az idei önkormányzati költségvetés módosítások során.