Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

LMP: Kutyafuttatókra van szükség Veszprémben

2018. július 30. 10:23
Az LMP a lakosság támogatását kéri, hogy legyen költség kutyafuttató építéséhez.

Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője sajtótájékoztatót tartott hétfőn a Jutasi úti lakótelepen, ahol felhívta a figyelmet a városi kutyatartók nehéz helyzetére. Egyre több a kutyatulajdonos országszerte, viszont sajnos csak kevés kutyafuttató áll rendelkezésre. Különösen a lakótelepeken lenne szükség ilyen területre.

Gerstmár FerencGerstmár Ferenc

A 2018. március 29-ei közgyűlésen Porga Gyula polgármester elismerte a probléma jelentőségét, ezért júniusban Gerstmár Ferenc indítványt nyújtott be: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése egyetért azzal, hogy a felelős állattartás elősegítése érdekében kutyafuttatók létesítésére van szükség a városban. Első lépésként felkérése az volt, hogy a Jutasi úti lakótelep területére helyszín- és költségterv készüljön a kutyafuttatóhoz.

Az indítványt a közgyűlés fideszes többsége elutasította – a polgármester szerint nem olyan volumenű a beruházás, amelyre külön határozatot kell hozni. Szükség van kutyafuttatóra, viszont csak akkor építenek, majd ha a költségvetésben lesz rá forrás.

Gerstmár Ferenc ezek után azt javasolja a város kutyatartóinak, keressék egyéni választókerületi képviselőiket, hogy elérjék, legyen forrás erre a célra, akár már az idei önkormányzati költségvetés módosítások során.

Ágel Zita Krisztina
Kovács Bálint
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.