Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Tíz-tizenöt százalékkal több riasztás fut be a mentőkhöz a hőségben

2018. augusztus 1. 13:51 // Forrás: mti
A nagy hőségben átlagosan 10-15 százalékkal nő az Országos Mentőszolgálathoz (OMSZ) beérkező riasztások száma - közölte az OMSZ szerdán az MTI érdeklődésére.

A tájékoztatás szerint a hőség elsősorban az időseket, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket, a kisgyermekeket, továbbá azokat veszélyezteti, akik valamilyen súlyos, krónikus alapbetegségben szenvednek.

Azt ajánlják: aki teheti, a nagyobb megterhelést jelentő tennivalókat a kora reggeli vagy a késő délutáni időszakra időzítse. Továbbá a hőség elleni védekezésben fontos a megfelelő folyadékpótlás, ám nem cukros üdítőitalt, hanem ásványvizet vagy teát érdemes fogyasztani.

A hőség idején könnyű, szellős ruházat ajánlott, de az is fontos, hogy az ember fejét ne érje tartós, közvetlen napsütés az erős UV-sugárzás, illetve a napszúrás veszélye miatt.

Ájulásos rosszullét esetén legjobb, ha hűvös, árnyékos helyen lefektetjük a segítségre szorulót, hiszen így az átmeneti vérkeringési zavar hamar rendeződhet - tanácsolja a mentőszolgálat, amely arra is figyelmeztet: a nagy melegben romlik az autóvezetők koncentrációképessége, meghosszabbodik a reakcióidő, így fokozott a balesetveszély.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.