Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Auer szellemét idézik meg

2018. augusztus 2. 4:00 // Forrás: auerfesztival.hu
Az Auer Trió Kamaraestjével folytatódik ma este a hegedűfesztivál. A Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész és Varga István gordonkaművész alkotta együttes előadásában Haydn, Beethoven és Mendelssohn művei csendülnek fel.

Auer Lipót – a világhírű, Veszprémben született hegedűművész, hegedűpedagógus és karmester – korának egyik legmeghatározóbb kamaraművésze is volt. Zeneszerzők sora – köztük Csajkovszkij, Borogyin, Glazunov – várta, hogy bemutassa, vagy csak véleményt mondjon új kamaraműveikről. A 2016-os veszprémi Auer Fesztiválon megalakult Auer Trió egyik célkitűzése épp az volt, hogy Auer kamaraművészi jelentőségére is felhívja a figyelmet. A három zeneakadémiai tanár – Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész és Varga István zongoraművész – alkotta formáció számtalan koncerten képviselte az „Auer-örökséget” itthon és külföldön egyaránt. Előadásukban a klasszikus trió-repertoár meghatározó művein kívül kevéssé ismert, például Liszt kompozíciók is hallhatók rendszeresen.

A ma esti koncerten a trió műfajának megteremtője, Haydn életerős C-dúr triója mellett Beethoven különleges hangulatú, semmihez sem hasonlítható művét, a „Szellem” triót is megismerhetjük Mendelssohn fergeteges d-moll triója társaságában.

Az Auer Trió kamaraestje

Mikor: augusztus 2. csütörtök 20:00
Hol: Megyeháza


HAYDN: G-dúr trió „Magyar rondó” No. 25, Hob.XV:25
BEETHOVEN: D-dúr trió „Szellem” No. 5 op. 70 No. 1
MENDELSSOHN: d-moll trió No. 1, Op. 49, MWV Q29

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.