2018. december 12., szerda
Gabriella névnap

Továbbra is intenzív osztályon kezelik a gyenesdiási villámcsapás egyik sérültjét

  • VILLÁM
  • 2018.08.04
    10:43
  • mti
Továbbra is a Keszthelyi Kórház intenzív osztályán kezelik a gyenesdiási strandon pénteken villámcsapás miatt megsérült férfit. Egy könnyebben megsérült nő már hazamehetett, egy harmadik páciens pedig várhatóan szintén hamarosan elhagyhatja a kórházat. A legsúlyosabb, Szombathelyre szállított sérült állapotáról egyelőre nincs információ.
  • Péntek délután négy embert (három nőt és egy férfit) vittek a mentők kórházba - a legsúlyosabb állapotút Szombathelyre -, miután a gyenesdiási strandon villám csapott egy fába és az alatta álló emberekbe. A villám közvetlenül három embert sújtott - közülük két sérültet a helyszínen újra kellett éleszteni -, a negyedik pedig egy elesés során szerzett könnyebb fejsérüléseket.
  • Az életveszélyes állapotban kórházba került középkorú férfit továbbra is intenzív osztályon ápolják, állapota kielégítő. Egy fiatal német nő - akit könnyebb fejsérülésekkel szállítottak be - szombat reggel elhagyhatta a kórházat. Szintén kielégítő az állapota a Keszthelyen ápolt harmadik sérültnek, egy fiatal nőnek, akit várhatóan szombaton ugyancsak hazaengednek, ha a még hátralévő vizsgálatok eredményei nála is negatívak lesznek.
  • A villámcsapásban életveszélyesen megsérült legsúlyosabb állapotú beteget, egy középkorú nőt a szombathelyi kórházba vitték mentőhelikopterrel. Állapotáról az intézmény az MTI többszöri érdeklődésére hétfőre ígért tájékoztatást.