Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mit néznék meg Veszprémben?

2018. augusztus 9. 3:50
Minden apró zugba betérnék – hogy jobban ismerjem a várost, mint a saját tenyeremet.

Betévednék azokba az utcákba is, amelyek mellett máskor elrohanok. Nem a szokásos útvonalaimat követném – kerülnék nagyokat mindig, hogy minden kis szögletet lássak.

Benedek-hegy / archívBenedek-hegy / archív

Aztán elmennék a már jól ismert Benedek-hegyemre; csak nézném a tájat és érezném, ahogy minden feszültség elröpül a Bakonyba. Számomra ez a hely nem egy elcsépelt randihelyszín, hanem egy hely, ahova néha egymagam kisétálok, és úgy érzem, újratöltődöm – összeszedem a gondolataimat, és újra tudom, hogy mit akarok.

Nagy levegőt vennék, s indulnék tovább. Megéhezve keresnék egy olyan pékséget, ahol még sosem jártam – megvenném a legvonzóbb kakaós csigát. Visszamennék a Vár irányába, lemennék a rég látott Ostromlépcsőn, és végigsétálnám az egész Séd-völgyet.

Viadukt / archívViadukt / archív

Legközelebb a Viadukt felé venném az irányt, futólépésben. Lemennék a híd melletti kis lépcsőn. Először végigfutnék a kis parkban, aztán ballagva tenném meg ezt a távot, lassan lélegezve a tiszta veszprémi levegőt. Visszafordulnék a híd felé, majd a Harmat utca végéhez, leülnék a kis padra, megpihennék egyet itt is; nézném a Benedek-hegyet, a Viaduktot, a lemenő napot. Olyan útvonalon mennék haza, ahol még sosem jártam – hogy úgy ismerjem a várost, mint a tenyeremet, akár még jobban is.

Ágel Zita Krisztina
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.