2019. szeptember 21., szombat
Máté névnap

Kutyával a belvárosban

 • turizmus
 • 2018.08.14
  01:02
 • kutyabarat.hu
Kinek ismerős Kifli? A szeretnivaló kutyus gazdijával együtt végigizgulta velünk az idei foci világbajnokság minden egyes meccsét egy népszerű helyi kocsmában. De vajon hány ilyen hely van Veszprémben, ahova imádott kutyáink is betérhetnek velünk? Mire figyeljünk, ha visszük magunkkal kedvencünket?

A kutya a család része: gazdijával együtt jön nyaralásokra, kirándulásokra, családi programokra, és a különböző vendéglátóhelyekre is ugyanúgy betér – már ha szabad neki. Szerencsére egyre több üzlet, étterem, kávézó, cukrászda nyitja meg kapuit négylábú kedvenceink előtt, hiszen nincs miért félni tőlük.

Arról, hogy a kedvtelésből tartott állatainkat bevihetjük-e a vendéglátó egységekbe, az üzlet tulajdonosa dönthet, akár meg is tilthatja. Ha viszont megengedi, abban az esetben gondoskodnia kell az emberi fogyasztásra szánt élelmiszerek, ételek, valamint az éttermet látogató vendégek védelméről. A kutyák jelenlétével az élelmiszer-biztonsági szabályok nem sérülhetnek, ezért kedvencünk kizárólag csak a vendégtérbe mehet be, a konyhai, élelmiszer-tároló helyiségekbe tilos beengedni őket.

veszprem.offmedia.huveszprem.offmedia.hu

Veszprémben is találhatunk számos olyan vendéglátóhelyet, ahol kutyáinkat is szívesen fogadják. Veszprém utcáinak kutyasétáltatói a következő helyekre már nyugodt szívvel térhettek be négylábú barátaikkal: Szigony, Gesztenyés Sörkert, Bárka, Fricska, Betekints Wellness Hotel, Johnny's Bistro, Kokó, Hotel Gizella és Étterem – és reméljük, még folytathatnánk a sort. Ebből látszik, hogy főleg olyan helyekre érdemes menni kedvenceinkkel együtt, ahol ki lehet ülni velük egy kerthelyiségbe. A kutyabarát helyeken a kutyatulajdonosok ideális esetben a lehető legjobban gondoskodnak arról, hogy a házi kedvenc nélkül érkezett látogatókat ne zavarják.

Mire kell odafigyelni a gazdáknak?

 • Mindig szemmel kell tartani kutyánkat, legyen mindig a közelünkben, pórázon.
 • Ha enni szeretnénk neki adni, jelezzük ezt a felszolgálóknak, és adnak kutyánknak külön egy kutyatálat.
 • Ha a pult mögé, vagy más „tiltott” helyre indul, mindig vissza kell hívni.
 • Nem szabad engedni, hogy másoktól kéregessen, vagy másokra ugráljon fel.
 • Legyünk tekintettel a pincérekre, felszolgálókra is – kutyusunk megnehezítheti munkájukat, ha folyton láb alatt szaladgálnak.
 • Legalább óránként javasolt kivinni a szabadba néhány percre, hogy kicsit mozoghasson, és elvégezhesse egészségügyi dolgait.
 • Legyen nálunk mindig jutalomfalat – ezzel tudjuk ösztönözni kedvencünket a jó viselkedésre.