Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
7°C
2024. március 19. József
Veszprém
7°C

Nem dőlt meg az áramfogyasztási rekord a kánikula ellenére

2018. augusztus 10. 15:08 // Forrás: mti
A hazai áramfogyasztás a hőség ellenére sem haladta meg a héten a júniusban mért idei nyári csúcsot - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI megkeresésére pénteken.
  • A tájékoztatás szerint a rendszerterhelés hétfőn 6000 megawatt(MW) alatt maradt, ezt kedden már meghaladta, szerdán a hitelesített napi csúcs 6194 MW, csütörtökön pedig 6290 MW volt. Ezen a nyáron eddig június 21-én volt a legnagyobb az ország villamosenergia-fogyasztása, a rendszerterhelés akkor elérte a 6358 megawattot.
  • Bár a mostani az idei nyár legmelegebb időszaka, a nyári szabadságolások, valamint a nagyobb üzemek karbantartása és egyéb nyári leállása miatt még extrém meleg esetén is alacsonyabb a hazai áramfelhasználás, mint június végén, illetve július elején - mutatott rá a Mavir.
  • A rendszerirányító szerint ha a tartós kánikula fokozódik, az áramfogyasztás akár meg is haladhatja a júniusban mért nyári csúcsértéket, erre azonban ezen a hétvégén nincs esély.
  • Az eddigi legnagyobb hazai nyári csúcsterhelést 2015-ben regisztrálták, akkor július 8-án a rendszerterhelés 6457 MW volt. A rekord téli csúcsterhelés, illetve a hazai abszolút rekord az idei március 2-i volt, amikor a rendszer terhelése elérte a 6835 megawattot.
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.