2019. április 22., hétfő
Csilla névnap

'Lelkünk megbántódik, a testünk jelez.'

Dr. Gelléri Julianna fül-orr-gégész, homeopata orvos, az Örömünnep nevű esemény keretén belül tartotta meg a Miért nincs betegség? című előadását. Az eredetileg Kolostorok és Kertek Rendezvényterületre szánt napot, – az időjárás miatt – végül az Agórában tartották meg.

A Hogyan maradjunk mindig egészségesek? alcímű előadásra nagy volt az érdeklődés, ugyanis az egészség olyan téma, amelyről mindig szívesen hall az ember, hiszen alapvető tulajdonságunk, hogy saját egészségünkért igyekszünk mindent megtenni.

A félelem uralkodik bennünk, – kezdi az előadást – amelyet tudással kell feloldani, mégpedig testünk működésének megismerésével. Gelléri Julianna Ryke Geerd Hamer tanulmányaiból és tapasztalataiból szerzett ismeretet a témával kapcsolatban, és rögtön az ő történetével kezdte mondandóját, mellyel talán az egész előadás lényegét összefoglalta: Ryke elvesztette fiát, ő maga a halál esetet követően pedig rákos lett. Vizsgálták, kezelték, de Ryke tudta, ez a fia halála miatt van, amelyet nem tudott megosztani senkivel. Később Ryke „felhasználta” saját történetét a gyógyításban.

Gelléri Julianna lelki eredetű problémákra vezeti vissza a megbetegedéseket. Például a pajzsmirigy problémákat az idővel hozza összefüggésbe, vagyis az olyan emberekkel, akik folyton sietnek, akik úgy érzik, soha sincs elég idejük.

A tüdőben kialakuló göbök lelki magyarázata is egészen elképesztő, szinte hihetetlen. Ha a tüdőben egy göb van, az azt jelenti, saját halálunktól félünk, ha pedig több, akkor a körülöttünk lévő emberek halálától félünk.

Az előadás összefoglalásaként a doktornő elmondta, igyekezni kell mindig a lelki okokat feltárni, észrevenni testünk jelzéseit, és így saját kezünkbe vehetjük sorsunkat. A gyógyszereket ameddig lehet kerülni kell, hiszen a sokféle gyógyszernek sokféle vivő anyaga van, amelyekről keveset tudunk. Ami még fontos, az lelkünk megtisztítása a következőktől: düh, harag, irigység, megfelelési kényszer, agresszió, és talán mindenki tudná folytatni a sort…