Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Cafetéria 25 százalékos adókulccsal

2009. június 17. 14:30 // Forrás: MTI / vehir.hu
Az iparűzési adónál a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy az adóhivatal szedje be, de az önkormányzat mérlegelhet, kit illet mentesség.

Döntött a kormány arról, hogy a béren kívüli juttatásoknál 25 százalékos lesz az adókulcs, és megszűnik a 400 ezer forintos összeghatár - közölte a kormányszóvivő a szerdai tájékoztatón, miután a kormány döntött arról, hogy mely adómódosítási javaslatokat támogatja. Szollár Domokos hozzátette: a helyi iparűzési adónál a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy ezt az adóhivatal szedje be, ugyanakkor az önkormányzatoknak mérlegelési jogot adnak arra, hogy a területén lévő vállalkozások közül melyik kapjon mentességet ennek fizetése alól.
Mint mondta, az iparűzési adó bevétele az önkormányzatokat illeti meg, vagyis az APEH-nek ennek 80 százalékát át kell utalni a a helyhatóságoknak december 20-ig.

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. ma 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.