Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Kétezren buliztak a Cell-Cup nyitógáláján

2018. augusztus 14. 10:00
Az első játéknap végén látványos nyitógálával ünnepelt a nemzetközi kézilabda-fesztivál közönsége a Veszprém Arénában.

Immáron huszonkettedik alkalommal találkoznak egymással a világ fiatal kézilabdázói a hétfőtől péntekig tartó Cell Kupán. A nemzetközi kézilabda-fesztivál hívószavára ezúttal 15 nemzet 103 csapatának több mint kétezer sportolója mondott igent. Idén négy városban zajlanak a küzdelmek: Alsóörsön, Balatonfüreden, Várpalotán és Veszprémben pattog a labda az utánpótlás korosztályok számára kiírt viadalon.

A szervezők a korábbi évek gyakorlatának megfelelően fiatalos és lendületes szórakoztató programokkal tarkított megnyitó ceremóniát rendeztek az első játéknap végére. A Veszprém Aréna mintegy 2000 fős közönsége akrobatikus rock and roll bemutatót, trambulin előadást és a HunKun tánccsoport koreográfiáját láthatta. Felcsendült az esemény hivatalos himnusza is, melyet Tátrai Eszter adott elő a hétfő esti programon.

A Cell-Cup zászlaját a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is egy világklasszis veszprémi kézilabdázó helyezte el az Aréna közepén. Lékai Mátét óriási ováció fogadta, majd a résztvevő tizenöt nemzet százhárom csapatának képviselői mutatták meg magukat a játéktéren.

A csapatok bevonulása után Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a fesztiválozókat a „kézilabdázás fellegvárában”. – Aki ma itt van, az már győztesnek mondhatja magát, hiszen Közép-Európa legnagyobb kézilabdás viadalán vehet rész. Olyan helyen, ahol a sportág legnagyobbjai játszottak – tette hozzá Ovádi, aki kiemelte, a Cell-Cup a barátságok, a felejthetetlen élmények otthona, ahol nem mellesleg jobb kézilabdázókká válhatnak a fiatalok.

A nyitógála záró akkordját a Face Team lélegzetelállító akrobatikus kézilabda bemutatója szolgáltatta.

A küzdelmek nemenként öt-öt korcsoportban zajlanak a folytatásban. A legjobbak pénteken a Veszprém Arénában feszülhetnek egymásnak az aranyérmekért, s itt rendezik a fesztivál záró eredményhirdető gáláját is az esti órákban.

Galéria
XXII. Cell Kupa – nyitógála
Zatkalik Dániel
Kovács Bálint
további cikkek
Rockzene történelmi környezetben Rockzene történelmi környezetben Harmincnál is több zenekar ad élő koncertet az idei Rock Palota Fesztiválon, amelyet június 14-én és 15-én rendeznek meg Várpalota történelmi központjában, a Thury-várnál. A kétnapos, ingyenes rockzenei rendezvényen olyan országos hírű bandák is fellépnek, mint a Mobilmánia vagy épp az Akela. 2024. március 19. 9:34 Mérföldkőhöz érkezett a VeszprémFest Mérföldkőhöz érkezett a VeszprémFest Hétfő délután a Budapest Music Centerben ismertették a 2024-es fellépők neveit. Ahogy azt már megszokhattuk, megint ígéretes a névsor az egyébként húszéves fesztiválon. 2023. december 4. 17:55 Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Az ünnepi készülődés jegyében a szervezők bejelentették a 2024. augusztus 1-3. között meghirdetett 12. Paloznaki Jazzpiknik első nagyszínpados fellépőit. 2023. november 29. 11:57 Memoár egy álomról: jubileumi könyvvel és filmmel jelentkezett a VeszprémFest VeszprémFest Memoár egy álomról: jubileumi könyvvel és filmmel jelentkezett a VeszprémFest Veszprémben az álmok valóra tudnak válni. Még akkor is, ha olyan hihetetlennek tűnő álomról van szó, mint az, hogy arénákat megtöltő világsztárok muzsikáljanak egy relatíve pici város ékes terein. Húsz év koncertjei, a VeszprémFest rá a példa, melynek legizgalmasabb pillanatait most könyvben és filmen is felidézhetjük. 2023. november 24. 17:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.