Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Kulturális vonzerőkön alapuló hálózat létrehozása a Csetényi kastély látogatóközpont kialakításával

2018. augusztus 31. 8:46
Csetény Község Önkormányzata Kulturális vonzerőkön alapuló hálózat létrehozására nyert támogatást. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege 170 353 229 forint. A beruházás előreláthatólag 2019. december 31-ig befejeződik.

A térség több településének (Zirc, Dudar, Bakonynána, Nagyesztergár, Szápár), és azok a helyi termelőinek, vállalkozóinak, kkv szektor képviselőinek, szállásadóknak és vendéglátóknak az összefogással kívánjuk megvalósítani a fejlesztést. A beruházást Csetény Község Önkormányzata önállóan, konzorciumi partner bevonása nélkül kívánja megvalósítani.

A fejlesztés célja, egy olyan együttműködéseken alapuló kulturális és szabadidős turizmus beindítása, melynek során a településre és környékére érkező turista közvetlen módon megismerheti ennek a tájegységnek az egyedi szépségéit, és ez által betekintést nyerjen a község hagyománytisztelő, közösségformáló kulturális életébe.

A beruházás egy speciális, de több korosztályt érintő vendégköri igény kielégítését célozza meg. Akadálymentesített helyekkel, valamint a fogyatékkal élők számára ingyenes jegyváltási lehetőséggel várjuk az érdeklődőket.

A projekt segítségével a kastély és a látogatóközpontok látogatottsága növelhető. A projekt hosszú távú célja, hogy a Holitscher kastély megújult turisztikai szolgáltatáskínálatával hozzájáruljon a régió turizmusának minőségi és fenntartható fejlődéséhez, a turisztikai potenciál erősítéséhez, eredményességének javításához, valamint a munkahelyteremtéshez. A beruházás 3 új munkahelyet teremt.

A fejlesztés céljai, várható eredményei:

  • A családosok, fiatalok, idősebbek aktív szórakozásának biztosítása kulturális ismeretek bővítése mellett - kastély körüli parkban családi vagy baráti sütögetésre is sor kerülhet.
  • Új turisztikai attrakciók kiépítése - A Zirci Ciszter Apátsággal és Látogatóközponttal kialakított közös tematika, lehetőséget teremt az attrakciók úgynevezett turisztikai csomaggá, egységes termékké alakítására.
  • 12,6 km kijelölt kerékpárút - Itt várja látogatóit a Zirci Ciszterci Apátság és Manufaktúra, a Látogatóközponttal, a Műemlékkönyvtárral, Természettudományi kiállításokkal és az arborétummal
  • Egész évben nyitva tartó kastély és park: megújul a csetényi Holitscher- kastély egy jelentős része, kiállításokkal, kastélycukrászdával, játszósarokkal, valamint a kastély a parkban lévő kápolna is ismét betöltheti azt a szerepét
  • Ökumenikus együttműködés
  • Vonzó turisztikai attrakciók és helyszínek
  • A településkép és identitástudat szempontjából meghatározó fejlesztés
vehir.hu
további cikkek
Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy hároméjszakás üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre, a legtöbben az ország északi részére fognak utazni - közölte a szallas.hu pénteken. 2024. március 22. 11:16 A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak Bolond időjárást hozott magával 2024: mintha a természet folyamatosan egy hónappal előrébb járna, február végén már március végét idézően pompáznak a mandulafák, édes illattal töltve meg a levegőt, míg a Bakony árnyas fái között még hóvirágok kandikálnak ki az avarból. Bolond együttállás, de ha úgy nézzük, varázslatos. 2024. március 4. 11:35 Több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma Több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma Rekordévet zárt a Balatoni Hajózási Zrt., közel 2 150 000 utas közlekedett 2023-ban a BAHART járatain.  2024. január 30. 12:31 Buli van Európában, avagy téltemetés mesterfokon Buli van Európában, avagy téltemetés mesterfokon Szombaton kezdetét vette Európa leghíresebb farsangja, a velencei karnevál, a színes maskarát öltő emberek és a napokig tartó bulizás azonban nem csak Olaszország sajátja: februárban egymást érik a karneválok, ahol igazán látványosan űzhetjük el a telet, ha már tele van vele a hócipőnk. 2024. január 29. 15:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.