2022. június 30.
//
Pál névnap

Kisboldogasszony napja a Rab Mária-forrásnál

2018. szeptember 9. 3:00
Szentmistét és szeretetvendégséget rendeztek szombaton az egykori Jutas Altisztképző emlékére és a mindenkori magyar honvédekért.

A Megyei Levéltár épületénél kezdődött a program szombat délelőtt, ahol Rainer Pál történész mondott beszédet, majd a résztvevők Zsebe Attila diakónus vezetésével végigjárták a 14 stációból álló "Hősök Keresztútját" a Levéltártól a Rab Mária-forrásig. A stációknál a Radarezred katonái álltak őrséget.

A forrásnál Kollár Pál zászlós, az MH Kinizsi Pál Altiszti Akadémia képviselője mondott beszédet, majd Tóth András Sándor gyulafirátóti plébános celebrált szentmisét. Az istentisztelet után a hívők felajánlásából szeretetfogadást rendeztek.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő Óvodája 2022” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” pályázat dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 29-én, Budapesten. Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával idén második alkalommal hirdetett – az állatvédelmi oktatási tevékenységet középpontba helyező – pályázatot óvodák és idén első ízben már általános iskolák számára is. A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várták, akik kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és törekedtek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a forgalom számára az elkészült Füredi úti felüljárót, így ismét két irányból lehet közlekedni a Balaton irányába Veszprémből. A 8-as út déli elkerülőjének fejlesztése során zajvédő falakat is építettek az útszakasz teljes hosszában, véglegesen pedig 2022 decemberében fejezik be a munkákat.
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Veszprémben, a Pannon Egyetemen nyitott fejlesztőirodát a cég.
Szaktudásuk mellett emberségből is bizonyítanak
Szaktudásuk mellett emberségből is bizonyítanak
A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház dolgozóit díjazták Semmelweis-nap alkalmából.
Tanévzáró és bizonyítványosztás volt a börtönben
Tanévzáró és bizonyítványosztás volt a börtönben
Több mint ötven fogvatartott kapta kézhez bizonyítványát Veszprémben.