Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Újabb gólyákat köszöntöttek

2018. szeptember 10. 3:00
A Pannon Egyetem Modern Filológia és Társadalomtudományi Kar ünnepi tanévnyitóját hétfőn délelőtt tartották az egyetemen. A gólyákat egyetemi polgárokká avatták, így mától már hivatalosan is egyetemistának tudhatják magukat.

Nagy lépcsőfokot jelent az egyetemi élet kezdete, így bátorító szavakkal üdvözölte dr. Gelencsér András rektor a Pannon Egyetem MFTK idei gólyáit. Lelkesedésre és nyitottságra hívta fel a figyelmet, nemcsak az adott szakterületük iránt, de akár a gyökeresen eltérő körök iránt.

Navracsics Judit dékán köszöntőjében beszámolt néhány friss fejleményről, ilyen a tanszék új helyszínének kérdése. Régi álom ugyanis, hogy a tanárok és a diákok egy térben legyenek, így a jelenlegi állás szerint ebben a tanévben már bekövetkezik a költözés. A dékán örömmel jelentette be, hogy mivel az angol a legnépszerűbb szak, így a diákok még nyitottabban és magabiztosabban üdvözölhetik a külföldi hallgatókat az egyetemen.

A megnyitón részt vett Can Togay filmrendező is, aki humoros, lelkesítő beszédében többek között kitért arra, hogy most milyen nehéz dolga van a pódiumon, hiszen – bár két egyetemet is végzett – még nem vett részt egyetemi évnyitón, legalábbis hallgatóként. Mégis kiváló tanácsokkal látta el a gólyákat, mielőtt még hivatalosan is egyetemi polgárokká avatták őket.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben Pannon Egyetem A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben 2023-ban mintha még a csillagok is szerencsésen együtt álltak volna a Pannon Egyetem fölött, a veszprémi felsőoktatási intézmény sorról sorra döntötte meg a saját rekordjait. 2024. február 2. 11:30 Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen A Pannon Egyetem 2016-ban az EFOP-3.6.1-16 „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések” elnevezésű konstrukció keretében sikeresen pályázott és nyert el 955 779 039 forint vissza nem térítendő támogatást az EFOP-3.6.1-16-2016-00015 azonosító számú és „A Pannon Egyetem átfogó intézményfejlesztése az intelligens szakosodás elősegítése érdekében” című projekt megvalósítására. 2022. augusztus 3. 11:03 Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen Hulladékválogató berendezést szerzett be a Pannon Egyetem kutatási célokra. A készüléket csütörtökön mutatták be. 2021. november 26. 12:15 Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem 2021. február 3-án, szerdán újabb virtuális nyílt nap rendezvénnyel segíti az érdeklődőket a döntésben. 2021. február 2. 12:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.