2019. július 17., szerda
Endre, Elek névnap

Újabb gólyákat köszöntöttek

A Pannon Egyetem Modern Filológia és Társadalomtudományi Kar ünnepi tanévnyitóját hétfőn délelőtt tartották az egyetemen. A gólyákat egyetemi polgárokká avatták, így mától már hivatalosan is egyetemistának tudhatják magukat.

Nagy lépcsőfokot jelent az egyetemi élet kezdete, így bátorító szavakkal üdvözölte dr. Gelencsér András rektor a Pannon Egyetem MFTK idei gólyáit. Lelkesedésre és nyitottságra hívta fel a figyelmet, nemcsak az adott szakterületük iránt, de akár a gyökeresen eltérő körök iránt.

Navracsics Judit dékán köszöntőjében beszámolt néhány friss fejleményről, ilyen a tanszék új helyszínének kérdése. Régi álom ugyanis, hogy a tanárok és a diákok egy térben legyenek, így a jelenlegi állás szerint ebben a tanévben már bekövetkezik a költözés. A dékán örömmel jelentette be, hogy mivel az angol a legnépszerűbb szak, így a diákok még nyitottabban és magabiztosabban üdvözölhetik a külföldi hallgatókat az egyetemen.

A megnyitón részt vett Can Togay filmrendező is, aki humoros, lelkesítő beszédében többek között kitért arra, hogy most milyen nehéz dolga van a pódiumon, hiszen – bár két egyetemet is végzett – még nem vett részt egyetemi évnyitón, legalábbis hallgatóként. Mégis kiváló tanácsokkal látta el a gólyákat, mielőtt még hivatalosan is egyetemi polgárokká avatták őket.