2019. július 17., szerda
Endre, Elek névnap

Startolnak az őszi városi fejlesztések

Hamarosan végső szakaszába lép a belvárosi kettős körforgalom fejlesztése, ezzel párhuzamosan pedig több út- és intézményfelújítással kapcsolatos beruházás is kezdetét veszi az ősszel. A részletekről Hegedűs Barbara, a helyi Fidesz-KDNP frakcióvezetője számolt be csütörtökön.

Útfejlesztések

  • A leglátványosabb fejlesztés a belvárosi kettős körforgalom kiépítése, amely hamarosan célvonalhoz ér. Jelenleg a közműkiváltási-és építési munkálatok, illetve a szegélyek és a járdaszigetek kialakítása zajlik, várhatóan szeptemberben pedig a harmadik, végső fázisba lép a beruházás, ami során kihelyezik a közlekedési táblákat és növényeket telepítenek. A pontos forgalmi változásokról az önkormányzat a későbbiekben ad részletes tájékoztatást.

Hamarosan járható lesz a belvárosi kettős körforgalomHamarosan járható lesz a belvárosi kettős körforgalom

  • Jó ütemben halad az északi iparterület fejlesztése is: jelenleg a munkálatok 35-40%-nál tartanak. A nyáron indult beruházás célja a Házgyári és a Pápai út összekötése, ennek érdekében felújítják a Henger utcát és új csapadékcsatornát alakítanak ki. Időközben elkészült az friss útszakasz alaprétege is, valamint folyamatban van a rekonstrukció során érintett szakaszokon a szegélyek pótlása. A teljes beruházás várhatóan 2019 januárjában készül el.

  • Még az ősz folyamán elindul a régóta várt kelet-nyugati közlekedési főtengely első szakaszának megépítése, amely a Pápai út és a Kistó utca összeköttetését szolgálja. A generálkivitelezők kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás már lezárult, szeptemberben pedig a vállalkozási szerződést is megkötik. Az időjárástól függően még idén elvégezhetik a bozótirtást és a durva tereprendezést, illetve a közműépítés és a kivitelezés is megkezdődhet, a teljes felújítás várhatóan 2019 végén zárul.

  • Mindemellett felújítják a Jutasi utat, a Muskátli és a Papvásár utca járdafelületeit, az Avar utcában pedig parkolókat alakítanak ki, de a város több pontján is várhatóak fejlesztések az ősz folyamán, így például zajlik a Vasút és a Haszkovó, illetve a Szabadságpuszta felé vezető kerékpárutak fejlesztése is.

Intézményi beruházások

A következő időszakban több intézményfejlesztés is várható majd, ezek jelenleg többnyire a közbeszerzési szakaszban vannak. 2019 májusától kezdve várhatóan megújul a Jutasi út 59. alatt található gyermek rendelő, emellett a Kádártai úti rendelő, a Módszertani Bölcsőde, az Aprófalvi Bölcsőde és a Völgyikút 2-es számú Idősek Otthona energetikai korszerűsítése is megtörténik előreláthatólag 2019 augusztusáig.