2021. október 16.
//
Gál névnap

Ágh Péter a Fidelitas elnöke

2009. június 21. 9:58
MTI / vehir.hu
Az eddigi ügyvezető alelnököt választotta elnökévé a Fidelitas a Miskolcon megtartott IX., tisztújító kongresszusán szombaton.

Ágh a 478 leadott szavazat több mint 92 százalékát kapta meg. A Fidelitas éléről való távozását Szijjártó a Fideszben betöltött feladataival - kommunikációs igazgató, szóvivő és most már az elnöki stáb vezetője is - indokolta. Kijelentette: a Fidelitas mindig is a nagybetűs csapat volt, a legnehezebb időkben is együtt maradt. "Együtt maradtunk a legnehezebb időszakokban is, (...) a Fidesz is azért tud ma Magyarország, sőt nemcsak Közép-Európa, hanem Európa legnagyobb és legerősebb pártja lenni", mert 2006-ban is igazi nagybetűs csapatként maradt együtt - mondta.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a kongresszust köszöntő videóüzenetében azt mondta: nem gondolta volna 1990-ben, hogy húsz évvel később a politikai pálya felé orientáló fiataloknak ugyanazt a harcot kell és érdemes megvívniuk, "amit mi azt hittük, hogy végérvényesen megvívtunk". Kijelentette: a szabad Magyarországért végzett munkájukat az idő nem ítélte elég súlyosnak, az egész rendszerváltást kisiklatták, "ki kell egyenesíteni ezt az ösvényt", mert amelyen most járunk, azon nem érkezünk meg a szabad Magyarország világába.

A határ a csillagos ég, a szabad Magyarországért kell harcolni, bár az ellenfelek változtak, de lényegében ugyanazok, akik 1989-1990-ben voltak. Azt a munkát, amit mi nem tudtunk elvégezni, azt most együtt kell elvégeznünk, ha nem akarjátok, hogy az egész később rátok maradjon. Ezt a munkát maradéktalanul, egyszer, s mindenkorra visszafordíthatatlanul kell elvégezni - fogalmazott a Fidesz elnöke.

Schmitt Pál, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kongresszuson kiemelte: négy vezérszó különbözteti meg a Fidelitas fiataljait más, például a baloldal ifjúsági szervezetében lévőktől: az, hogy keresztény, polgári, konzervatív és nemzeti érzelem jellemzi őket. Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke Miskolcról azt mondta: a borsodi megyeszékhely nem büszkélkedhet jó önkormányzati vezetéssel. Példaként említette a helyi villamosprojektet, mert ez nyilvánvalóan nem fogja megoldani az itt élők problémáit.

vehir.hu

További cikkek

Veszprém egyik legsűrűbben lakott részén nyitott Jelenlét Pontot a Karitász
Veszprém egyik legsűrűbben lakott részén nyitott Jelenlét Pontot a Karitász
A segítségre szorulók október 18-tól a Haszkovó úti lakótelepen kereshetik a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász munkatársait.
Veszprémből indult útjára a Középiskolai MTA Alumni Program
Veszprémből indult útjára a Középiskolai MTA Alumni Program
Freund Tamás, neurobiológus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke hívta életre azt az alumni programot, amelynek több célja közül az egyik, hogy népszerűsítse a tudományos gondolkodást és pályát a fiatalok körében. A Lovassy László Gimnázium egykori tanulójaként a nemzetközileg is elismert tudós a saját alumni intézményében, Veszprémben indította útjára ezt a kezdeményezését pénteken.
Biztonságosabban kerékpározhatnak a királyszentistvániak
Biztonságosabban kerékpározhatnak a királyszentistvániak
Felavatták a Királyszentistvánt Litérrel összekötő kerékpárutat péntek délelőtt.
Új lendületet kapott a Cholnoky városrész közössége
Új lendületet kapott a Cholnoky városrész közössége
Ismét ülésezett a 2019-ben életre hívott Cholnoky-kerekasztal, amelynek vendége is volt Navracsics Tibor személyében. A találkozón a kormánybiztos beszámolt az Európa Kulturális Fővárosa Program legfrissebb eredményeiről és várható eseményeiről, mellette pedig a városrész közeljövőben tervezett programjairól és fejlesztéseiről is tárgyaltak a résztvevők.
Bölcsőde épül Balatonalmádiban
Bölcsőde épül Balatonalmádiban
A 66 fő ellátására alkalmas intézményt várhatólag jövő tavasszal adhatják át.