Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elindult a veszpremunk.hu - Programfüzet, arany oldalak és közösségi tér

2018. szeptember 17. 12:00
Funkcióiban a veszpremunk.hu egyszerre nyúl vissza az ezredforduló zsebben elférő programfüzeteihez, a közösségi oldalak korszaka előtti közösségi oldalakhoz, és igazítja mindezeket a tízes évek trendjeihez.

Farzsebben a város

A kétezres években könnyű dolga volt annak, aki tájékozódni szeretett volna a helyi programokról: az Est Lapok egész országot lefedő hálózata biztosította, hogy a kéthetente nyomtatott, ingyenesen hozzáférhető, farzsebben is elférő programfüzetekben megtaláljuk az esti szórakozásunkat. Az Est nélkülözhetetlen társunk volt, már csak azért is, mert a sok helyen hirdetett rendezvények mellett az aprócska happeningek is szerepeltek benne, és így rálelhettünk a város eldugott kincseire. Az Est megszűnése után maradt űrt pótolná a veszpremunk.hu azzal, hogy egy közösségi alapon szerkesztett online programnaptárban gyűjti össze Veszprém és a környék rendezvényeit – amit aztán okostelefonunknak köszönhetően mindig magunknál tarthatunk.

Cégek, szakik, intézmények

A veszpremunk.hu az események létrehozása mellett arra is lehetőséget ad az intézményeknek, cégeknek és magánszemélyeknek, hogy blogbejegyzéseken keresztül kommunikáljanak. De megoldást kínál azoknak is, akiknek szakemberre van szükségük. Villanyszerelőt keres? Elromlott a mosógép? Takarítóra lenne szüksége? A szakemberek külön oldaltípuson kínálhatják szolgáltatásaikat, így a veszpremunk.hu amolyan közösségi arany oldalakként is használható.

A felhasználók által létrehozható blogok teret adnak a helyi képzőművészeknek, zenekaroknak, hobbikertészeknek, bárkinek, hogy megmutassák magukat. Erre persze a nagy közösségi oldalakon is lehetőség van, amíg azonban a Facebook érdeke, hogy a tartalom csak akkor jusson el a célcsoporthoz, ha az oldal kezelője fizet érte, a veszpremunk.hu más filozófián alapszik, stábja erősíteni szeretné a helyi közösségeket. Éppen ezért nemcsak az online térben, hanem rendezvényeken keresztül a való életben is találkozási pontokat teremtenek: a veszpremunk.hu nem közösségi oldal akar lenni, hanem közösség.

Robotmamut: egy kihalt állatfaj modern köntösben

A veszpremunk.hu azonban nem csak abban tér el a nagy közösségi oldalaktól, hogy segíteni, és nem megnehezíteni akarja a tartalmak célba érését. Míg a Facebook- vagy az Instagram-profilunk a láthatósági beállításokkal a magánéletünk online kiterjesztésévé válhat, kialakíthatjuk a privát szféránkat, a veszpremunk.hu inkább a közösségre és kevésbé az egyénre koncentrál. Látványában és kezelésében hasonlít korunk közösségi oldalaira, filozófiájában és működésében viszont inkább az internet hőskorának fórumait idézi: amikor a kommunikáció nagyrészt nyilvános volt, és amikor még az online agorák valódi közösségeket teremtettek – mint például az INteRNeTTo legendás Törzsasztala, ami egyébként a mai napig is működik, több mint húszéves őskövületként a magyar weben. A veszpremunk.hu ezekhez a hagyományokhoz nyúl vissza, és ülteti át őket modern környezetbe, hogy a közösségi oldalak újra a közösségekről szóljanak. Legalább a mi Veszprémünkben.

vehir.hu
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. tegnap 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  tegnap 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  tegnap 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.