Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Van modern megoldás a csatornázáskor felmerülő szag problémák kezelésére

2018. szeptember 18. 13:02
A szennyvíz gyűjtés és kezelés területén dolgozók számára jelentős problémát okozhat az erős szaggal való folyamatos küzdelem. Erre a gondra kínál hatékony megoldást a Pureco Kft. állandó légáramlást biztosító modern termékével, a VENTUS kompakt Biofilterrel.

A VENTUS kompakt Biofilter kifejlesztésekor az elsődleges cél a szennyvíztisztító telepeken, a szivattyútelepeken, az iszapkezelő egységeknél és a szennyvíztároló-rendszereknél keletkező szaghatás mérséklése volt. De a berendezés más olyan iparágakban is remekül használható, amelyekben természetüknél fogva kellemetlen, rossz szagok keletkeznek a napi munkavégzés során, mint például az élelmiszer- vagy a vegyipar különböző területein.

A VENTUS kompakt Biofilter a Pureco Kft. terméke. A több, mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkező cég komplex és egyedi megoldásairól ismert a víziparban. Portfóliójuk igen összetett, hosszú élettartamú rendszerek kiépítését, gyors és egyszerű telepítést, és a későbbiekben ezek hatékony tisztítási, karbantartási és üzemeltetési lehetőségét kínálják. A vállalat a Biofilter fejlesztése során nem csupán nagy szakértelmére hagyatkozott, hanem ügyfeleinek korábbi igényeit is szem előtt tartotta. A Biofiltert a kereslet szükségleteinek megfelelően több típusban és méretben is kialakították (VENTUS G, VENTUS P és VENTUS C), s ezzel lehetővé tették a különböző szagproblémák kezelését.

A VENTUS-G a csatornázáskor keletkező szagok csökkentésére használható. A berendezés segítségével eredményesen tompítható a nyitott aknákon keresztül áramló bűz. Nagy előnyt jelent a használat során, hogy a szerkezet könnyen illeszkedik a csatornanyílásba és a karbantartás során egyszerűen eltávolítható és cserélhető.

A VENTUS-P (Pipe) Biofiltert speciálisan a különböző méretű szellőzőcsövek és a kis szivattyúegységek szagproblémáinak mérséklésére tervezték. A berendezés egységei könnyen illeszkednek a szellőzőcsőbe, illetve egy nyíláson keresztül egyszerűen behelyezhetőek az átemelő födémjeibe is. A filter élettartama relatíve hosszú, az időjárási és terhelési viszonyoktól függően 5-7 év között mozog.

A Biofilter család harmadik tagja a VENTUS-C szűrőkonténer, mely a nagy, akár 10.000 m3/h légáram kezelésére is alkalmas. Alap és kibővített változatban is használható. A kibővített változat az alapberendezés olyan opcionális alkatrészekkel való kitoldását jelenti, mint a gázmosó, vagy a többrészes egységek esetében a levegő elosztó.

A Biofilter rengeteg előnyös termékjellemzővel rendelkezik. Pozitívuma például, hogy az aktív és a passzív működési mód könnyen átjárható, hiszen a szűrő test, töltet megegyezik, az aktív mód ventilátorral, vezérléssel, kezelőpanellel és automatikus párásítással egészül ki. A Pureco Kft. termékével ügyfeleinek személyre szabott és költséghatékony megoldást nyújt, ezen felül beépítési módszerük is környezetkímélő és gazdaságos. A vállalat weboldalán részletes leírást is találhat a szennyvíztisztítási technológiákról.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.