Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémünk: az internetre költözött a város

2018. szeptember 18. 15:56 // Forrás: ecoportmagazin.hu
Könnyű azt hinni, hogy az egyre telítődő online és közösségi média korában, egy olyan kis városban, mint Veszprém, már minden lehetőséget kiaknáztunk, hogy az emberek hallassák a hangjukat, hogy kapcsolódjanak, hogy városukról valljanak. Szerintünk lehet ezt még fokozni. Álmodtunk egy merészet, és veszpremunk.hu néven létrehoztunk egy oldalt, mintegy az internetre költöztetve Veszprém esszenciáját. De mi is ez pontosan? Pethő Imre, az oldal egyik ötletgazdája elmondja.

Mesélj egy kicsit az előzményekről! Honnan jött az oldal ötlete?

Veszprém kulturális életének sokszínűsége, gazdagsága, állandó megújulása túlmutat a gazdasági potenciálján. Mintha a történelme, szakralitása, az itt élő emberek energiája hajtaná, fejlesztené, nem pedig a pénz. Ezt a csodát szerettem volna bemutatni. A Veszprém Portré (www.vportre.hu) is ebből a gondolatból születetett. De a Portré magazin jellege, időszakos megjelenése miatt csak szűkebb keresztmetszetét tudja megmutatni a város kulturális életének.

A veszpremunk.hu túlmutat egy újság határain.

Szabadabban, tágabban értelmezi a kultúra fogalmát. Nemcsak a szűkebben vett elitkultúra: irodalom, képzőművészet, színház, zene fér bele a kereteibe, hanem a kertépítés, gasztronómia, építészet, sport, turizmus, vélemény… Minden, ami Veszprém.

Itt bemutatkozhatnak a gazdasági és intézményi kultúrát képviselő cégek, önszerveződő civilek, magányos alkotók, barátságra vágyó, a kultúra iránt nyitott emberek. Bemutatkozhatnak, megoszthatják programjaikat, eredményeiket, véleményüket. Ezért mondom,

ez a mi Veszprémünk. Mert mi hozzuk létre, mi alakítjuk, mi formáljuk. Rólunk szól!

Mi ez valójában: egy modern Arany Oldalak vagy egy virtuális kávéház?

Mindegyik. Egy közösségi oldal tulajdonságaival rendelkezik, de egyben egy újság is. Hiszen az itt megjelenő információkat tartalomba is rendezzük, formáljuk nap mint nap. Egy igazi többfunkciós oldal. Profi újságírók, médiumok, önkormányzati intézmények, egyesületek mind-mind elmondhatják, megmutathatják szöveggel, mozgóképpel, fotókkal önmagukat. Mások meg reagálhatnak erre. Ebből csak jó dolog születhet.

Természetesen vannak szabályok. Be kell tartani a véleményalkotásnál a kulturális együttélés alapvető szabályait. Nem szabad politizálni. Itt nincs helye a pártpolitikának.

Ilyen értelemben is egyfajta unikális hely a veszpremunk.hu. Egyfajta szellemi oázis, kulturális wellness. Ha ide „betérsz”, megpihenhetsz, feltöltődhetsz, tanulhatsz.

Szerinted mennyire lesznek nyitottak erre az emberek?

Az utóbbi években zajló netes forradalom sokat segít nekünk. A közösségi oldalaknak köszönhetően az emberek kíváncsiak egymásra: szívesen osztják meg egymással a véleményüket. Nyitottabbá, közvetlenebbé vált a világunk. Ezért bízom benne, hogy a veszprémiek, a városból elszármazott, vagy ide kötődő emberek örömmel veszik birtokba az oldalunkat.

Mi megteremtjük a feltételeket, azonban élettel, tartalommal, értékekkel a látogatóink töltik meg azt.

A mi feladatunk, hogy minél lakhatóbb, szerethetőbb legyen ez a virtuális kávéház. Teszünk is azért, hogy mindenki megismerjen minket. Állandó, folyamatosan megújuló reklám- ötletkampányt indítunk, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet. Ezért kilépünk a virtuális térből és rendezvényeken is megjelenünk.

Hosszú távon mik a céljaitok, elvárásaitok? Mit szeretnétek elérni?

A cél egyértelmű: minél többen válasszák az oldalunkat, egyre többen jöjjenek a veszpremunk.hu oldalára. Szórakozzanak, barátkozzanak nálunk. Azt szeretnénk, hogy sok-sok jó élményhez jussanak itt a látogatóink. Azonban ennek a hatását nem tudjuk még felmérni. Ezért nem tudjuk igazából, hogy meddig juthatunk. Egy biztos, izgalmas netes kaland zajlik most Veszprémben. És csak rajtunk múlik, hogy mekkora lesz!

Ecoport

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.