Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rekord résztvevő a Mobilitási Héten

2018. szeptember 21. 23:18 // Forrás: VMJV
Már 17. alkalommal szervezte meg a Sportolj Velünk SE, a Veszprémi Rendőr Sportegyesület és Veszprém MJV Önkormányzata az Európai Mobilitási Hét programjait csatlakozva az európai kezdeményezéshez. A cél idén sem volt más, mint a fenntartható, környezettudatos közlekedés népszerűsítése, az élhetőbb városkép kialakítása.

Veszprém MJV Önkormányzata számára fontos a fenntartható és biztonságos közlekedés kialakítása, ezért:

  • az idei évtől már több mint 5 helyszínen lehet e-töltőt használni az elektromos gépjárművekhez
  • az idei évben több mint 5 km kerékpárosbarát fejlesztés valósul meg a városban, ezzel 2 városrész is (Cholnoky, illetve a Dózsaváros-Pajtakert) teljesen kerékpárosbaráttá válik
  • Elindultak a kivitelezési munkálatok a Jutasi út – vasútállomás közötti kerékpárút építésénél is
  • Eredményes volt a közbeszerzési eljárás a Szabadságpusztát a belvárossal összekötő kerékpárút kivitelezési munkáinak esetében is, a szerződéskötés a nyertes kivitelezővel várhatóan ez év szeptemberben megtörténik, így fél éven belül akadálymentesen és biztonságosan kerékpározhatóvá válik a közel 3 kilométeres szakasz. A fejlesztéshez egy jelzőlámpás csomópont kialakítása is tartozik a szabadságpusztai elágazónál, ami régóta várt beruházás a közlekedésbiztonság érdekében
  • Idei évben elkészül a belvárosi kettős körforgalom is, mely várhatóan meggyorsítja az áthaladást a város egyik legforgalmasabb szakaszán, így csökkentve a gépjárművek által a környezetre mért terhelést
  • Támogatási szerződéssel rendelkezünk a Veszprémet Alsóörssel, illetve Veszprémet Márkó és Bánd településekkel összekötő kerékpárutak megvalósítására, ezzel is bővítve a már most is jelentősnek mondható kerékpárút hálózat hosszát.

A 2018-as Mobilitási Hét és Autómentes Nap mottója a „Mix and move!” volt. A multimodalitás egy úton különböző közlekedési módok igénybevétele, összefűzése, például kerékpárral az állomásra vagy pályaudvarra és onnan autóbusszal, illetve vonattal tovább. A multimodalitás nem a távoli jövő, hanem már a jelen közlekedése, így csökkennek a települések útjain a forgalmi torlódások és mérséklődik a légszennyezés.

A multimodalitás keretein belül szervezett programok a 2018-as Mobilitási Héten Veszprémben:

  • ingyenes, városnéző séta
  • a több száz középiskolást megmozgató III. Fiatalok Napja
  • A „Mix and move” rajzpályázat kiállítása 120 alkotó munkájával
  • A nagysikerű, Egy másodpercen múlik az élet c. baleset-megelőzési prevenciós kisfilm levetítése
  • ingyenes utazás az ÉNYKK helyi járatain
  • Autómentes Nap csapatversenyekkel, sportbemutatókkal, fegyveres,- és rendvédelmi szervek bemutatójával
  • illetve szeptember 22-én Az egészség útja elnevezésű rendezvény a Lovassy iskolában

A legaktívabb iskolák kiválasztásánál a rajzpályázatra benyújtott művek számát, az Óváros térről induló futóversenyen, az utcai váltófutásban indulók létszámát és a kilométergyűjtésben elért eredményeket összegezve 2018-ban a Báthory István Sportiskolai Általános Iskola és a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája érdemelte ki. A két legaktívabb iskolának járó jutalmat Ovádi Péter országgyűlési képviselő adta át az oktatási intézmények képviselőinek.

A 2018-as Mobilitási Héten rekord számú, több mint 1000 résztvevő, köztük 100 fogyatékkal élő mozdult meg. Az Óváros térről a Stadionig tartó felfutást, a kb. 2 kilométeres távot is csúcsszámú résztvevő, több mint 800 fő teljesítette.

A "Mozgásban az erő - Egy nap sporttal az egészségért" című rendezvény a Magyar Rendészeti Sportszövetség - A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén EFOP-1.8.6-17-2017-00029 azonosítószámú projektje által valósult meg 2018.09.21-én a Wartha Vince utcai Veszprémi Stadionban.

vehir.hu
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.