Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Őszintén a lényeget

2018. szeptember 23. 10:40 // Forrás: Ecoport magazin
ECOPORT MAGAZIN A granolákat és müzliket gyártó Hester’s Life egy éve indult Veszprémben, ami alatt begyűjtöttek két fontos díjat, és rátaláltak egy akkora fogyasztói rétegre, amelyről nem is tudták, hogy létezik. A tulajdonosokat, Porkoláb Esztert és Kráml Dávidot kérdeztük.

A Hester’s Life gyakorlatilag mentes granolákat gyárt. A termékekben se hozzáadott cukor, se glutén, se szója, se tej, se színezék, se tartósítószer nincs. Honnan jött az ötlet?

Porkoláb Eszter (dietetikus): Egyszer egy multiban álltunk a müzlik között, ahol azt vettük észre, hogy nem találunk olyat, amiben ne lenne cukor vagy földimogyoró, amit Dávid kifejezetten nem szeret. Ott merült fel a kérdés, hogy miért ne gyárthatnánk mi magunk glükóz- és fruktózszirup-mentesen, olyan összetevőkből, melyet mi magunk is szívesen fogyasztunk. Olyan terméket akartunk, amiről evés közben ne jöjjek rá, hogy az egy mentes termék.

A reggelijeinkben az a jó, hogy élvezeti értékük gyakorlatilag megegyezik a cukorral, tartósítószerekkel, ízfokozókkal telenyomott granolákéval, mégis úgy lehet fogyasztani őket rendszeresen, hogy később ebből nem származik semmiféle kárunk.

Kráml Dávid (grafika, design): Ha mentes termékkel egészségesen akarnak táplálkozni az emberek, akkor sokszor – sajnos – csak ízetlen produktumokkal találkoznak. Így az elhatározás, hogy javítsanak a táplálkozásuk minőségén, hamar ki is fullad. Erre szerettünk volna „ellenszert” a napindító étkezés esetében.

Kráml Dávid és Porkoláb EszterKráml Dávid és Porkoláb Eszter

A többiek miért nem csinálják így?

KD: Jó a kérdés. Van, ahol óriás üstökben, rövid idő alatt készülnek a keverékek, mi viszont minden egyes csomagot szó szerint, kiporciózva, kézimunkával töltünk meg. A mi technológiánk másokéhoz képest bonyolultabb, időigényesebb és költségesebb. Egy napi több tízezer dobozt eladó márka miért zárná ki az olcsó szirupokat, gyümölcskészítményeket, adalékokat, ha nem célkitűzés az egészségmegőrzés?

PE: Két fontos csoportot szerettünk volna megszólítani. Az egyik, akik egészségesen akarnak étkezni gyakorlatilag kompromisszumok nélkül, de nem akarják – bár eddig kénytelenek voltak – az élvezeti értéket háttérbe sorolni. A másik, akik nem köthetnek kompromisszumot betegségük miatt, gondolok itt a gluténérzékenyekre, tej- vagy laktózérzékenyekre, cukorbetegekre... Ők azok, akik életük végéig rá vannak kényszerítve arra, hogy tartsanak egy bizonyos diétát. Ezt szerettük volna számukra színesíteni.

KD: Bátran és büszkén vállaljuk összetétel-listánkat. Nem ismerek olyan élelmiszeripari gyártót a szegmensünkben, aki ezt így rá meri írni a dobozaira.

NÉVJEGY
Hester’s Life Kft.
Indulás: 2017. szeptember, 3 fővel
Foglalkoztatottak száma 2018-ban: 7 fő
Telephely és gyártás: Veszprém
2018-as év végi várható bevétel: 50 millió forint

Mennyire vagytok versenytársai a multiknak? Cél-e, hogy kiharapjatok egy szeletet az ő tortájukból?

KD: Az elején nem gondoltuk, hogy cél lehet. Azt hittük, hogy csak egy szűk réteg fogékony erre. Időközben vettük észre, hogy hiánypótló dolgot hoztunk létre. Mi magunk formálunk egy réteget, és rájöttünk, hogy elértünk dolgokat, van egyfajta kultúrateremtése, edukálása a fogyasztóknak azáltal, hogy alternatívát adunk nekik. Ez nagyképűnek tűnhet, de el kell hogy mondjuk, hogy naponta kapunk telefonokat és leveleket, ahol elmondják a vásárlók, hogy mennyire jó, hogy léteznek a termékeink... Jelenleg online a webshopunkon, illetve országosan bioboltokban lehet hozzájutni a termékeinkhez, de hosszútávú célunk, hogy az európai piacra is kilépjünk.

A csomagolás is elég ízlésesre sikerült.

KD: A beltartalom mellett fontos volt az is, hogy vonzó megjelenést kapjon a termék. Hogy miután megkóstolod, az az érzésed legyen, hogy ez baromi jó. Így alkottuk meg a csomagolást, ami idén a Pakk design versenyen az év csomagolása díjat kapta.

Egy év alatt két díj

Great Taste Award 2018: egy aranycsillag
A Crunchy Nuts nevű mindenmentes termékek szereztek egy aranycsillagot az élelmiszeripar Oscarjaként is emlegetett nemzetközi versenyen.

Pakk Design verseny: 2018-as év legjobb csomagolása 49 nevező közül „egyéb élelmiszer” kategóriában lett 2018 legjobbja a Juliushard által tervezett Hester’s Life-csomagolás (olyanokat előztek meg, mint a Fino,Cornexi, Mogyi, vagy az Apenta, Lidl).

A cikk eredetileg az Ecoport magazin idei őszi számában jelent meg.

Ge. Á.
további cikkek
Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37 A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor Az idei húsvéti szezon előtt nem volt jelentős alapanyag-áremelkedés, ezért a húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést is vár az idei ünnepi időszakban, a kisebb üzemeknél a húsvéti forgalom elérheti az éves mennyiség 30 százalékát is - írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége szerdai közös közleményében, amelyben azt ajánlották a fogyasztóknak, hogy keressék a hazai termékeket, hiszen a magyar eredet a minőség garanciája. 2024. március 20. 12:07 A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése számít elsősorban - közölte a Profession.hu negyedéves reprezentatív kutatása alapján kedden. 2024. március 19. 13:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.