Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Bemutatkozik bloggerünk: Pribék István

2018. szeptember 29. 4:00
Talán már többen is ismernek Veszprémben, mivel 2011-től edzőként dolgozok. Akik pedig még nem ismernének, hadd mutatkozzak be: Pribék István csoportos és személyi edző vagyok.

A kettlebellre és funcionális edzésre specializálódtam, mivel ezt tartom a leghasznosabbnak a mai “modern ember” ülő életmódja okozta panaszok megoldására. Erőnléti és prevenciós edzőként sportolókkal is foglalkozok, itt jól tudom használni az évek alatt megszerzett tudást és tapasztalatot. Hiszek az élethosszig tanulásban, folyamatosan járok képzésekre és tanfolyamokra.

Visszatérve az ülő életmódhoz, a hát és derékpanaszok a leggyakoribb “irodista” betegségnek tekinthetők manapság. Rengeteg ember életét keserítik meg nap mint nap, illetve lemondásra és kompromisszumokra kényszeríti őket hétköznapi tevékenységekben. Legyen az akár a mozgás vagy a takarítás, bevásárlás, munkavégzés.

Ez az állandósult görnyedt testtartás rendkívüli terhelést jelent a gerincre. Nem csoda, hogy a sérv egyre gyakoribb a fiatalabb korosztálynál is. Elég ha az “SMS-nyakra” gondolunk, azaz a mobilunk éjjel-nappal bámulására, szinte a rabjai vagyunk.

Egész nap flexióban vagyunk, ülünk az irodában vagy iskolában, ülünk a buszon vagy autóban, a nap végén természetesen a kanapén ülve bámuljuk a TV-t és az evést se felejtsük ki. Egyes kutatások szerint már több időt töltünk ülve, mint alvással.

A későbbi blogposztokban erről, és a panaszok megelőzésről fogok tippeket, és tanácsokat adni. Érdemes lesz követni folyamatosan majd!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.