Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Újra börtönbe küldenék Tommy Robinsont

2018. október 1. 1:52
A bírói jogtalanságok miatt egyszer már ejtették az ügyét, most mégis új tárgyalásra idézték be. Csak hogy elhallgattassák.

Nagy zúgolódást váltott ki néhány hónapja Angliában, hogy a jobboldali újságírót, Tommy Robinsont 13 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéltek azért, mert tudósítani mert egy erőszakos muszlim banda büntetőperéről.

13 hónap egy tudósításért - vehir.hu

Nagy zúgolódást váltott ki nemrég Angliában, hogy a jobboldali újságírót, Tommy Robinsont 13 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéltek azért, mert tudósítani mert egy erőszakos muszlim banda büntetőperéről. Az ítéletet sokan a szólásszabadság elleni legsúlyosabb támadásaként értelmezik. Szombaton Budapesten is tüntetnek.

Robinsont június elején letartóztatták és gyorsított eljárásban, (5 órával később) letöltendő börtönbüntetésre ítélték azért, mert Facebook-oldalán egy muszlim „nemierőszak banda” büntetőperéről mert élőben közvetíteni. Van olyan vélemény, amely szerint az egész ügyben mélyen benne van Anglia új belügyminisztere is, a pakisztáni származású Sajid Javid. Erről itt írtam részletesebben.

A bebörtönzés hírére világszerte szólaltak fel politikusok és közéleti személyiségek. Az angliai tüntetéseken tízezren fejezték ki szimpátiájukat az újságíró mellett, és követelték szabadon engedését.

"Sajnálatos, hogy a kormány, a rendőrség, a bíróság és a helyi hatóságok nem cselekedtek olyan buzgón és olyan gyorsan, amikor muszlim bandák húsz esztendőn át rendszeresen szexuálisan zaklattak lányokat, mint amilyen buzgók és gyorsak voltak Tommy Robinson ügyében"

- mondta még nyáron Janice Atkinson, a független brit és Marcel De Graaf szabadságpárti holland képviselő.

Egy ideig szabadlábon

Augusztusban végül érvénytelenítették Robinson boszorkányperét. A bíróság ugyanis helyben hagyta a fellebbezést, miszerint a leedsi koronabíróság tényleg áthágott néhány szabályt. Ezzel kvázi elismerték, hogy az egész egy koncepciós eljárás volt.

Tommy RobinsonTommy Robinson

Tommy Robinson öröme azonban nem tartott sokáig, ugyanis nemrég elővettek két új vádpontot, amelyekkel ismét hűvösre küldenék a nem éppen politikai korrektségről híres újságírót.

Az egyik új vád szerint vallási és etnikai alapon utalt az elkövetőkre. Tehát jogsértő volt az, amikor kimondta: a muszlimok száma aránytalanul nagy (Angliában- a szerk.) a gyerekek elleni szexuális visszaélések ítéleteiben. Robinson a Youtube-ra feltöltött videójában azt is elmondja, a szexuális erőszakról szóló tárgyalások 90%-ában a vádlottak muszlim férfiak.

Az újságíróra egyébként a média is utazik. A Sky News szerint nekik azt nyilatkozta, nem érdekli, ha a muszlimokban félelmet kelt, és ha morálisan helyesen cselekszik, nem zavarja, hogy mit mond a törvény. Csakhogy ez nem igaz! A Sky News szerkesztői egy-egy mondatát kiragadva próbálják muszlimellenesnek beállítani, és lejáratni a közvélemény előtt.

Tommy Robinson tárgyalását szeptember 27-én tartották az Old Bailey-n. Mivel nem ismerte el bűnösségét, a tárgyalást október 23-ig felfüggesztették.

Tommy saját magára politikai fogolyként tekint, és szinte biztos abban, hogy előbb-utóbb valahogy, de valahogy ismért börtönbe juttatják.

Ge. Á.
további cikkek
Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51 Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? Dóri Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? A Oxford English Dictionary először 1894-ben listázta a „feminizmus” szót, de az első szervezett feminista hullámot a 20. század elejére datálják. Nagyrészt mondhatjuk, hogy elhivatott nők csoportjai kivívták mára sorstársaik számára a jogot a szavazáshoz, meg a vezetéshez mondjuk, meg olyan általános dolgokhoz, hogy eldönthetem egyedül is, hogy férjhez megyek-e és lesz-e gyerekem például.   2024. március 10. 21:16 Az ikerség lélektana egy ikertől Eszter Az ikerség lélektana egy ikertől Soha nem tudtam, milyen lehet nem ikernek lenni, kezdetben még távolról sem ismerhettem ezt az érzést, hiszen az idősebb testvéreim is ikrek. Két ikerpár, boldog gyerekkor. 2024. március 3. 20:56 Óvatosan a pszichologizálással! Meli Óvatosan a pszichologizálással! Az internet tele van pszichológiai tartalmakkal, és ez legalább annyira rossz, mint amennyire jó. 2024. február 26. 0:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.