2021. február 27.
//
Ákos, Bátor névnap

Félmeztelenül a természetben

2009. június 24. 8:16
velvet.hu / vehir.hu
A 22 éves Mihalik Enikő első magyarként került be a nagy múlttal rendelkező Pirelli-naptárba. Nézze meg közelebbről! ;)

Az idei fotózás helyszíne a brazil tengerpart, egész pontosan Trancoso városa, és a képeket Terry Richardson készíti. A fotózás idei témája: vissza a természetbe!

A modellek nem felépített hátterekkel dolgoznak, nincsenek sminkelve vagy mesterségesen megvilágítva. Richardson csupán a fényképezőjére és a vakura hagyatkozik. A fotózás alapfeltétele volt, hogy elhagyják a márkás ruhákat és ékszereket, a 11 lány egyikén sem végeztek szépészeti beavatkozást. A fotózás 25 helyszínen zajlott, és a több ezer fotó közül 50 fénykép kerül be a 2010-es Pirelli naptárba, melyet november 19-én mutatnak majd be a nyilvánosságnak.


Mihalik Enikő 14 évesen kezdett modellkedni, megnyerte az Elite Model Look hazai modellfelfedező versenyt. A 22 éves békéscsabai lány, aki jelenleg New Yorkban él, dolgozott az Elie Saab, Max Mara, a Blumarine, a Diane von Fürstenberg és Jill Stuart bemutatóin, és többek közt a Chanel hirdetéseiben szerepelt. A modell néhány snittben látható a Szex és New York című filmben, majd Lily Donaldson mellett többek közt őt kérték fel, hogy szerepeljen a Gucci 2009 őszi/téli reklámfilmjében. Mihalik Enikőről eddig csupán azt lehetett tudni, hogy cipőfetisiszta, de most már az is felkerül a listára, hogy egyetlen magyarként bekerült a Pirelli naptárba.

Az első Pirelli naptárat 1964-ben készítették, és a cég Egyesült Királyságban található leányvállalata adta ki. 1975 és 1983 között leállították a fotózásokat az olajválságra hivatkozva. A Pirelli naptár azért számít igazi különlegességnek, mert kereskedelmi fogalomba sosem kerül, a cég csupán kiemelt ügyfeleknek és hírességeknek ad belőle egy-egy példányt. Az elérhetetlensége mellett természetesen az is sokat emelt a kiadvány ázsióján, hogy az egy-egy témát körbejáró – például környezetvédelem – naptárakat a legtöbb esetben félmeztelen nőkkel dobják fel. Többek között olyan hírességek szerepeltek benne, mint Naomi Campbell, Giselle Bündchen, Cindy Crawford, Laetitia Cata, Heidi Klum, Sophia Loren, Hilary Swank vagy éppen Adriana Lima. A naptárban való közreműködés egyébként nem csak a modelleknek, hanem a fotósoknak is óriási megtiszteltetést jelent.
 

vehir.hu

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.