Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Kedvezmények és újítások az állatkertben

2018. október 5. 4:00
Új kedvezményeket és más újításokat mutattak be csütörtökön, az állatok világnapján a Veszprémi Állatkertben.

Ovádi Péter, országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón kijeltentette: „Örömmel tölt el, hogy a Modern Városok Programjának keretén belül, Veszprém legnagyobb turisztikai attrakciója – a veszprémi állatkert – nagyszabású átalakuláson, fejlődésen megy keresztül. A fejlesztések támogatásához szükségek pénzösszeg több mint két és fél milliárd forint; jelenleg pedig már hetven százalékos készenlétben van az állatkert.”

Porga Gyula polgármester kiemelte, egyre többen látogatják az állatkertet, így a befektetett munkák egyértelműen megtérülnek. Célként fogalmazta meg, hogy Veszprém ne csak egy várost, de igazi otthont is jelentsen a lakóknak, ezért is igyekeznek minél több közösségi lehetőséget biztosítani. Ennek értelmében érvénybe lép, hogy

a veszprémi bölcsődések, óvodások és általános iskolások egy évben egyszer teljesen ingyen látogathatják az állatkertet.

Emellett a csoportos bérletek ára a felére csökkent, így a bölcsődés és ovis bérlet már csak ezer forint, míg az általános iskolásoké kétezer forint.

A polgármester a pár héttel ezelőtt történt incidens miatt szorgalmazta, hogy a kedvezményeket egyértelműsítsék az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében, mely kérésnek az állatkert egyetértésben tesz eleget.

Török László, az állatkert igazgatója a legújabb fejlesztésekről számolt be: a legnagyobb lépés az Afrika-szavanna játszótér létrehozása volt; a gyereksziget egy hektáron terül el. Emellett a háttérben is szorgosan zajlanak a beruházások, az operatív központ már befejezés előtt áll, illetve a jövő évre elkészül a Fejesvölgyi terület első rekonstrukciója.

zoo
Szabó Eszter
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.