2019. június 19., szerda
Gyárfás névnap

Amikor a süteményevés segítséggé válik

Jótékonysági süteményvásárt rendez a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület a rászorulók megsegítésére október három hétvégéjén a Kossuth utcán.

Az akció keretében a főposta előtti téren vehetik majd meg a segíteni szándékozók a süteményeket, a vásárból befolyt összeget pedig az egyesület teljes mértékben a rászoruló diákok év végi, karácsonyi ajándékozására és támogatására fordítja. Nincsen meghatározott összeg, becsületkasszás módszer szerint mindenki annyit fizet a süteményekért, amennyi a saját szájízének megfelel.

Az akció különlegességét egyébként részben épp a portékák adják: a süteményeket mintegy húsz veszprémi cég, pedagógusok, iskolák, a Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzata, a Gazdaságtudományi Kar és a Műszaki Informatikai Kar dékánja, színészek és színházigazgatók – Oberfrank Pál, Máté P. Gábor, Pap Lívia, Krámer György, Vándorfi László – valamint önkormányzati képviselők: Kovács Áron, Baumgartner Lajos, Némedi Lajos, Némethné Károlyi Jolán, Tóth Györgyi ajánlották fel, de a támogatók között ott van Ovádi Péter országgyűlési képviselő is.

A társadalmi összefogás nem idegen fogalom Veszprémben, amit mi sem bizonyít jobban, hogy ezúttal is közel 50 fő állt a jótékonysági akció mellé – tájékoztatott Molnár Roland, az egyesület elnöke hétfőn. Hozzátette, bízik benne, hogy ennél is többen fognak majd vásárlóként részt venni az eseményen, erősítve az idei pozitív tendenciát, aminek köszönhetően a 2018-as esztendőben már hárommillió forintot meghaladó összegben tudtak kiosztani tárgyi adományokat, emellett pedig másfél millió forint anyagi támogatást gyűjtöttek össze.

Kovács Áron úgy fogalmazott, önkormányzati képviselőként nemcsak az a feladata, hogy a választókerületében élőket segítse, de fontosnak érzi, hogy a rászoruló gyerekek mellé is odaálljon és támogassa őket, hogy egy kicsit szebbé és könnyebbé varázsolhassák a mindennapjaikat.

A jótékonysági süteményvásárt október három hétvégéjén, összesen kilenc napon rendezi meg a VVHHFE, az alábbi időpontokban:

Október 11. csütörtök 14-17 óra
Október 12. péntek 14-17 óra
Október 13. szombat 9-12 óra
Október 18. csütörtök 14-17 óra
Október 19. péntek 14-17 óra
Október 20. szombat 9-12 óra
Október 25. csütörtök 14-17 óra
Október 26. péntek 14-17 óra
Október 27. szombat 9-12 óra