Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Függönyt fel, pezsgőt bonts, itt van a Bárszínház!

2018. október 10. 4:00
A Pannon Várszínház és a História Hangvilla közös, újszerű kezdeményezéssel készül a nagyérdeműnek: két estére a Hangvilla Kávézó jelmezbe bújik, és megnyit a Bárszínház, ahol a színpad és a valóság találkozik.

Régi hagyománya a színháznak, hogy különböző alkalmi műsorokat hoz létre, amiben énekkel, tánccal, különböző szerkesztéssel állunk a közönség elé. Évekkel ezelőtt a balatonfüredi Marina Szálló felkérésére állítottunk össze egy produkciót, ami a régi 60-70-es évek bár hangulatát idézte. A zenés, táncos műsor elemeit szituációk köré építve tettük egésszé az évek során – emlékezett vissza Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója.

A múlt ihlette ötlettől vezérelve idén nyáron megszületett a Bárszínház, melynek tervezése során kiemelt cél volt, hogy az eddigi megszokott műsoroktól eltérő alkotás legyen, ami egyaránt viseli a Pannon Várszínház és a különleges helyszín védjegyét.

Próbáltunk valami újat létrehozni a teret használva, valami olyat, ami nem volt még korábban. Megkerestük a Pannon Várszínházat, hogy alkossanak nekünk egy darabot, amit erre a helyszínre álmodtak meg – mondta Borbély Zsolt, a História Hangvilla Étterem, Kávézó és Rendezvényközpont üzletvezetője.

A Hangvilla Kávézó pultja és a kívül, belül oszlopokkal övezett tere alapvetően egy nagyon teátrális hely, ahol korszerű hangzásvilággal, élő zenés produkcióval szeretnénk egy modernebb bár hangulatot nyújtani a közönségnek – tudtuk meg Vándorfi Lászlótól.

Az ötven perces darab ideje alatt a közönség a szokottól eltérően asztaloknál foglal helyet és kedvére fogyaszthat, ám érdemes lesz figyelni, mert a személyzet és a műsor is különböző meglepetéseket okozhat: a produkciók térben és időben is váratlanul érkeznek. Az est a jazz-swing vonalat követve, kicsit a New Orleans-i bárok hangulatát idézi, ám rendkívül változatos előadásokra lehet számítani: Sinatra-dalok, Sting-szerzemények és ismerős Gerschwin-dallamok is elhangzanak. A zenei elemek kiválasztásánál nem volt semmi kötött, az egyetlen, ami fontos volt számunkra, hogy mindenki azt csinálja, amit igazán szeret – emelte ki Pap Lívia színésznő, a műsor rendezője.

A régi színház idején a „műsor” nem ért véget, amikor a függöny összezárult, hanem egy közösségi élménnyé formálódott. Ezt felidézve a Bárszínház egy komplett estét nyújthat, ami a darab után folytatódik.

Igyekeztünk egy műsort a műsorba helyezni, de sok titkot nem akarok elárulni, inkább jöjjenek el és nézzék meg – zárta tájékoztatóját Pap Lívia.

Az előadás október 19-én fél tíztől lesz megtekinthető. A jegyeket érdemes időben beszerezni, mivel csak korlátozott számban kaphatók a rendhagyó helyszín befogadóképessége miatt.

A Bárszínház szerepeiben: Kovács Ágnes Magdolna, Pap Lívia, Holczer Réka, Szép Anita, Keresztesi László, Molnár Ervin, Gábor Márkó, Szente Árpád Csaba, Győrfi Judit/Rossa László, P. Petőcz András és Kovács Gábor lesz látható.

Sulyok Georgina
Kovács Bálint
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.