Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Nemzetközi kulturális projektben vehetnek részt a veszprémi fiatalok

2018. október 11. 16:03
2018 a Kulturális Örökség Európai Éve. Az Európai Parlament döntése alapján ebben az évben különös figyelmet kap a kulturális örökség európai identitás megőrzésében és megerősítésében betöltött szerepe, melynek az Európa a Polgárokért program is teret biztosít azáltal, hogy 2018-as kiemelt prioritásai között szerepel a tematikus év.

Európa történelmi és kulturális öröksége sokszínűségéből és gazdagságából fakadóan példátlan erőforrást jelenthet napjainkban, ha megtanuljuk becsülni és használni. Fontos, hogy felfedezzük, tudatosítsuk és népszerűsítsük az európai nemzetek és közösségek által létrehozott kulturális értékeket, legyen szó épített vagy szellemi örökségről, hagyományokról, életutakról, különösen a fiatalabb generációk körében.

„Nemcsak várost és épületeket, de közösséget is kell, hogy építsünk, melyhez a fiatalokra van szükség. A ENriCH - „Tárd fel európai kulturális örökségedet” című projekt által nem csak helyi, de Veszprém európai közössége is erősödhet a fiatalokkal. Mind Veszprémnek, mind a projektben jelenleg résztvevő 3 partnervárosnak - Eisenstadt (Ausztria), Ptuj (Szlovénia), Tartu (Észtország) - fontos, hogy az elődeink által ránk hagyományozott gazdag kulturális örökségünket megéljük, és általuk városunkat élővé, élhetővé tegyük.” – fogalmazott Porga Gyula polgármester.

Porga Gyula buzdítja azon 16-25 év közötti Veszprémben tanuló, vagy helyi lakosú középfokon jól kommunikáló fiatalokat, akik érdeklődnek a kulturális örökség iránt és szívesen megosztanák másokkal a kultúrával kapcsolatos nézeteiket, segítenék Veszprém felfedezésében az idelátogatókat, szívesen találkoznának Veszprém és más európai városok fiataljaival és döntéshozóival, hogy jelentkezzenek és vegyenek részt Veszprém kulturális közösségének építésében.

A tervek szerint 2018 októberétől 2020 februárjáig 9 alkalommal helyi találkozó, valamint 8 db kétnapos nemzetközi találkozó vár a fiatalokra. A nemzetközi rendezvényeknek a projektben szereplő partnervárosok, valamint Passau is helyt ad. Az utazási, szervezési és szállásköltségeket a program költségvetése fedezi. A résztvevő diákok a programban töltött időt elszámolhatják kötelező közösségi szolgálatként - veszprémi Lélektér Alapítvány közreműködésével, az egyetemista hallgatók pedig kulturális kreditpontként.
Jelentkezni október 15-ig lehet a veszprem.hu - Pályázatok, hirdetmények menüpont alatt megtalálható jelentkezési lap kitöltésével és egy rövid angol nyelvű motivációs levéllel.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.