Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Összművészetek nagy találkozása! Jön a negyedik Pannon UniFest!

2018. október 24. 4:00
Már a negyedik alkalommal rendezik meg a Pannon UniFestet, amely egy évről-évre megújuló összművészeti fesztivál. A rendezvény egykori megálmodója a Hallgatók a Művészetért Egyesület, mára azonban egyesületen kívüli tagokkal bővült a szervezői csapat. Deli Kittit, a fesztivál főszervezőjét kérdeztük.

Milyen célokkal vágtál neki a negyedik Pannon UniFest szervezésének?

Minden évben igyekszünk tanulni a korábbi rendezvények tapasztalataiból, próbáljuk felfedni a hiányosságokat, és keressük azt, hogy miben tudnánk fejlődni. Ugyanakkor hangsúlyozzuk, hogy ez nem egy tehetségkutató, mi nem keresünk senkit, sokkal fontosabbnak tartjuk, hogy a fellépők egy nagy találkozásnak éljék meg a fesztivált, amelyből rengeteget tehetnek el útravalónak. Neves, a szakmájukban elismert művészektől kapnak majd véleményt.

Mesélsz a zsűritagokról?

A zenei szekció zsűrijében Trokán Anna, Kéménczy Antal és Bodor Áron foglal majd helyet, emellett zenei workshopot tart Kovács Benjamin. A rövidfilmek elbírálására Buvári Tamást, míg Környei Ágotát és Áfrány Gábort a rajz, illetve festmények értékelésére kértük fel. A fotók véleményezésével Vörös Ákost és Gáspár Gábort bíztuk meg, a vers-és prózaírás Tóbiás Krisztián és Kovács Gábor, míg a szavalás Trokán Anna „feladatköre” lesz.

Lesznek idén változások a korábbi évekhez képest?

Az idei évben az örömtáncolásra helyezzük a hangsúlyt, nemcsak nézni, hanem átélni is lehet a táncművészetet. Hétfőn és csütörtökön táncházzal várjuk az érdeklődőket, magyar néptáncra és a Tímár Lajos által vezetett népek táncaira. Kedden a Prométheuszról című táncszínházi előadást nézhetik meg az érdeklődők.

Idén is lesz társrendezvényetek?

Igen, mégpedig a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó, ami november tizenharmadikától, tizennyolcadikáig tart.

Mire számíthatnak a fellépők? Lesz rangsorolás?

A zsűritagok fognak minősítéseket kiosztani, ez alapján lesz arany, ezüst, és bronz minősítés. Ha már a jutalmazásról beszélünk, akkor lesz olyan nyeremény is, ami nemcsak a fellépőket érinti: A Pannon Egyetem A és B épülete előtt napközben az önkénteseink várják a fotózkodni vágyókat, vagyis, aki az instagramos képkeretünkkel pózol, az sorsolások útján számos értékes nyereményhez juthat. A tarsolyban egy görögországi utazás is helyet kapott, de múzeumi, színházi, vagy éppen állatkerti belépőket is kiosztunk majd.

Te, mint főszervező, mit vársz a fesztiváltól? Mikor lennél elégedett?

Általában a fesztivál előtt rám tör a pánik, de amikor már elindul, és minden tégla a helyén van, akkor kicsit megnyugszom. Bízom abban, hogy mind a fellépők, mind a zsűri tagok, mind pedig a közönség nyitott lesz, és megtalálják a közös pontot.

Tanár szakos lévén másabb szemmel tekintek erre a rendezvényre is. Akkor vagyok elégedett, ha a résztvevők lelkesek, alkotnak, a művészet iránt érdeklődnek.

Elég fiatal vagy, mégis sok mindenbe bele kóstoltál már. Hogyan képzeled el magadat tíz év múlva?

Tanárnak és rendezvényszervezőnek képzelem el magam. Most is megvan ez a kettősség. A fesztiválon az önkéntesekkel való foglalkozás is közel áll a tanári szerephez és az a vállalás is tanító jellegű, amit a Pannon UniFest követ. Egyik segíti a másikat, úgy érzem, a helyemen vagyok, minden feladatomat fontosnak érzem.

A Pannon UniFestre október 31-ig lehet jelentkezni!

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Rockzene történelmi környezetben Rockzene történelmi környezetben Harmincnál is több zenekar ad élő koncertet az idei Rock Palota Fesztiválon, amelyet június 14-én és 15-én rendeznek meg Várpalota történelmi központjában, a Thury-várnál. A kétnapos, ingyenes rockzenei rendezvényen olyan országos hírű bandák is fellépnek, mint a Mobilmánia vagy épp az Akela. 2024. március 19. 9:34 Mérföldkőhöz érkezett a VeszprémFest Mérföldkőhöz érkezett a VeszprémFest Hétfő délután a Budapest Music Centerben ismertették a 2024-es fellépők neveit. Ahogy azt már megszokhattuk, megint ígéretes a névsor az egyébként húszéves fesztiválon. 2023. december 4. 17:55 Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Az ünnepi készülődés jegyében a szervezők bejelentették a 2024. augusztus 1-3. között meghirdetett 12. Paloznaki Jazzpiknik első nagyszínpados fellépőit. 2023. november 29. 11:57 Memoár egy álomról: jubileumi könyvvel és filmmel jelentkezett a VeszprémFest VeszprémFest Memoár egy álomról: jubileumi könyvvel és filmmel jelentkezett a VeszprémFest Veszprémben az álmok valóra tudnak válni. Még akkor is, ha olyan hihetetlennek tűnő álomról van szó, mint az, hogy arénákat megtöltő világsztárok muzsikáljanak egy relatíve pici város ékes terein. Húsz év koncertjei, a VeszprémFest rá a példa, melynek legizgalmasabb pillanatait most könyvben és filmen is felidézhetjük. 2023. november 24. 17:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.