Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Beadhatja a második fordulós EKF-pályázatot Veszprém

2018. október 25. 6:00
A közgyűlés egyhangúlag elfogadta az Európa Kulturális Fővárosa pályázat második fordulós anyagát, így Veszprém beadhatja azt a november 9-i határidőig.

"A pályázatunk a „túllépés” (beyond) koncepciójára épül: feladatunk szembenézni a térségi elszigeteltséggel, a kishitűséggel, a közönyösséggel és túllépni rajta. A pályázat fel akarja oldani az ellentmondást, ami aközött feszül, hogy az átlagosnál sokkal jobb adottsággal rendelkező Veszprém (és térségünk), amely különleges helyet foglal el az ország művészeti és kulturális életében, képtelen a valódi potenciálja kihasználására. Például azért mert az itt lakók szélesebb rétegei még nem vonódtak be a kulturális javak fogyasztásába és a nagyrendezvények is inkább a turisztikai célközönséget vonzzák" - írta előterjesztésében Porga Gyula polgármester.

Lépjünk túl a korlátainkon! - a polgármester előterjesztése szerint ez az EKF-pályázat fő üzeneteLépjünk túl a korlátainkon! - a polgármester előterjesztése szerint ez az EKF-pályázat fő üzenete

"A pályázat tartalmának célja tehát, arra ösztönözni az itt élőket, hogy személyes és közösségi szinten is lépjenek túl a csak a saját magaratásukban létező korlátokon, és vegyenek részt aktívabban a város kreatív, kulturális és közösségi életében. De a túllépés térségi szinten is alapvető koncepcionális cél: az érintett közösségeknek túl kell lépniük a saját szűklátókörűségükön, úgy tekintve Veszprémre, a Balatonra és a térség településeire, mint amelyek már most is sajátos és egységes európai kulturális színteret alkotnak."

A képviselők egyöntetűen a pályázat mellé álltakA képviselők egyöntetűen a pályázat mellé álltak

"A pályázat jövőképe: a térséget egymással szoros kapcsolatban álló közösségek hálózatává tenni, amelyek hatékonyan együttműködnek egymással; olyan izgalmas, új úticéllá válva, amely megmutatja, hogy egy együttműködő térség részeként egy kisebb város is lehet európai jelentőségű kulturális epicentrum; és aminek idegenforgalma a fenntarthatóságra, mint vezérelvre épül, fő ajánlataként pedig minőségi szabadidőt kínálva" - fogalmazott a polgármester.

A pályázat leadási határideje november 9. Ezt követően, december 13-án a nemzetközi zsűri személyesen látogat városunkba, majd néhány nappal később az összes pályázó – Veszprém mellett Győr és Debrecen – prezentációval mutatja be koncepcióját. A győztest még azon a héten kihirdetik.

vehir.hu
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 Büszkén lobog a Kertváros zászlója Büszkén lobog a Kertváros zászlója 2022-ben civil kezdeményre, az EKF támogatásával készültek el azok a városrészi zászlók, melyek a veszprémi polgárok egyes lakókörzetekhez fűződő identitását erősítik. A lobogók már több rendezvényen is megjelentek, de az egyes városrészekben is ott vannak. Kedden ünnepélyes keretek között vonták fel a Kertváros zászlóját. 2024. március 12. 21:00 Zászlót bontottak Veszprém városrészei közélet Zászlót bontottak Veszprém városrészei Az együttműködő és összetartó városrészi közösségek jelentős szerepet játszanak Veszprém életében, mert képesek erősíteni és támogatni egymást, és ez nem csupán a mindennapi életet könnyíti meg, hanem hozzájárul a város egészének fejlődéséhez és jólétéhez is.    2024. március 7. 22:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.