2019. május 24., péntek
Eszter névnap

Új futópályát kaptak a gyulafirátóti iskolások

A Decathlon jóvoltából mostantól egy 60 méter hosszú, teljesen új rekortán futópályán sportolhatnak a gyerekek.

A Gyulaffy László Általános Iskola korábban már rendelkezett egy rekatlon futópályával, az azonban kialakítása, 2003 óta erősen leromlott, több helyen megrepedezett. Nagy szükség volt egy új, korszerű pályára, hiszen Gyulafirátóton működik a város legnagyobb lélekszámú sportegyesülete. S bár ők elsősorban a település sportpályáját használják, a sportlehetőségek kreatív és széleskörű kínálatával az iskola is aktívan hozzájárul az utánpótláshoz, egy ilyen befektetés pedig a jövő generációjának egészsége szempontjából sem mellékes – mondta el Czaun János, Gyulafirátót önkormányzati képviselője a pálya szombati átadásakor.

Az iskola valóban sokat tesz azért, hogy megfelelő sportolási lehetőségeket biztosítsanak a gyerekeknek, amiben országos méretű vállalatok is segítségükre vannak. 2006-ban a Telenor támogatásával épült egy játszótér itt, 2010-ben pedig a Praktiker járult hozzá a kosárlabdapálya leaszfaltozásához, emellett a szülői munkaközösség különböző játékokat is adományozott, valamint sportolásra buzdító motívumokat festettek az udvarra. Ezúttal a Decathlon Sportból a legtöbbet nevű pályázatának köszönhetően sikerült megújítani a rekatlon futópályát összesen 6 350 000 forintból.

A pályát Czigány Máté, Ovádi Péter és Szauer István adta átA pályát Czigány Máté, Ovádi Péter és Szauer István adta át

A pályázatot négy éve indította el a Decathlon társadalmi felelősségvállalási programja keretében azzal a céllal, hogy segítsék azokat az iskolákat, ahol az infrastrukturális hiányok miatt nincs lehetőség mindennapos sportolásra. Idén összesen 11 iskolát támogattak így, de Sportmanó programjuk során az óvodásokat is rendszeresen segítik – tudtuk meg Czigány Mátétól, a veszprémi Decathlon áruház igazgatójától.

Nagyon várták már ezt a pályát a gyerekek – fűzte hozzá Mágedliné Kiss Eleonóra igazgatónő, egyben megköszönve a segítséget kollégáinak, akik felhívták a figyelmét a pályázati lehetőségre, illetve a pálya létrejöttében szerepet vállaló intézményeknek és cégeknek.

Németh Attila, Máté FanniNémeth Attila, Máté Fanni

Az átadón részt vett Németh Attila, az intézménnyel szorosan együttműködő VEDAC ügyvezető igazgatója is, aki arra buzdította a fiatalokat: bátran használják a pályát, sportoljanak minél többet, mérettessék meg magukat akár versenyeken is, hiszen a kettő nem kizárt: lehet valaki egyszerre kiemelkedő sportoló és jó tanuló is. Példát is hozott erre Máté Fanni, a VEDAC fiatal tehetségének személyében. Fanni korábban Székesfehérváron kézilabdázott, az utóbbi időben pedig Nemesvámosra igazolt, emellett atletizál is: gerelyhajítóként szép eredményt ért el az idei junior világbajnokságon, de a Pannon Egyetem közgazdasági képzésén is ügyesen veszi az akadályokat.

A gyerekeket nem kellett különösebben bátorítani: a szalagátvágás után a novemberi hideg reggel ellenére is örömmel vették birtokba a pályát, egészen komoly sportteljesítményt felmutatva.