2019. szeptember 20., péntek
Friderika névnap

A vidéki fiatalokat is várja a színház

Bemutatta decemberi programkínálatát a Veszprémi Petőfi Színház.

A korábban elindított, a vidéki közönséget megszólító Szent István bérlet egyfajta kiegészítéseként létrehozták a Szent Imre bérletet, amivel a megyeszékhelytől távolabbi településeken élő fiataloknak biztosítanak jelentős kedvezményt. A teátrum ezzel szeretné kompenzálni azt, hogy a vidéki fiatalok számára az útiköltség miatt jelentősen nagyobb kiadást jelent a színházba járás, mint veszprémi kortársaiknak. A Petőfi Színház elve, hogy minden fiatalnak ugyanolyan lehetősége legyen részesülni a kultúrából – hangsúlyozta a csütörtöki sajtótájékoztatón Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes.

A programot méltatta Ovádi Péter parlamenti képviselő is, hozzátéve: örül annak, hogy a színház figyeli az országos kezdeményezéseket, a családok évére is ilyen érzékenyen reagál.

Decemberben számos programot kínál még a teátrum. A csillagszóró bérletet megáltók három előadást nézhetnek meg: a Varsói melódiát (december 27.), a Menopauzát (2019) és a Férjek és feleségeket (2019). A kicsiket megszólító Kiscsillagszóró bérlet idén az Alma együttes karácsonyi koncertjét (december 27.) és a Maszmók Afrikában című darabot (2019) tartalmazza.

Idén könnyűzenei bérletet is összeállítottak, amiben Balázs Fecó Évszakok című estje (december 30.), Charlie koncertje (január 29.) és Caramel fellépése (április 24.) szerepel.

Szilveszterkor Bodrogi Gyula és Voith Ági közös estjére invitálják a közönséget 17 órára, korlátozott számban pedig az ezt követő, hajnalig tartó, vacsorával egybekötött zenés mulatságra is lehet jegyeket váltani.

A játékszínben maratoni Jövőre veled, ugyanitt! napot tartanak december 8-án, a történet mindkét részét játsszák, a két előadás között pedig közös hamburgervacsorán vehetnek részt a nézők a rendező Hargitai Ivánnal.