Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

A vidéki fiatalokat is várja a színház

2018. november 15. 4:30
Bemutatta decemberi programkínálatát a Veszprémi Petőfi Színház.

A korábban elindított, a vidéki közönséget megszólító Szent István bérlet egyfajta kiegészítéseként létrehozták a Szent Imre bérletet, amivel a megyeszékhelytől távolabbi településeken élő fiataloknak biztosítanak jelentős kedvezményt. A teátrum ezzel szeretné kompenzálni azt, hogy a vidéki fiatalok számára az útiköltség miatt jelentősen nagyobb kiadást jelent a színházba járás, mint veszprémi kortársaiknak. A Petőfi Színház elve, hogy minden fiatalnak ugyanolyan lehetősége legyen részesülni a kultúrából – hangsúlyozta a csütörtöki sajtótájékoztatón Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes.

A programot méltatta Ovádi Péter parlamenti képviselő is, hozzátéve: örül annak, hogy a színház figyeli az országos kezdeményezéseket, a családok évére is ilyen érzékenyen reagál.

Decemberben számos programot kínál még a teátrum. A csillagszóró bérletet megáltók három előadást nézhetnek meg: a Varsói melódiát (december 27.), a Menopauzát (2019) és a Férjek és feleségeket (2019). A kicsiket megszólító Kiscsillagszóró bérlet idén az Alma együttes karácsonyi koncertjét (december 27.) és a Maszmók Afrikában című darabot (2019) tartalmazza.

Idén könnyűzenei bérletet is összeállítottak, amiben Balázs Fecó Évszakok című estje (december 30.), Charlie koncertje (január 29.) és Caramel fellépése (április 24.) szerepel.

Szilveszterkor Bodrogi Gyula és Voith Ági közös estjére invitálják a közönséget 17 órára, korlátozott számban pedig az ezt követő, hajnalig tartó, vacsorával egybekötött zenés mulatságra is lehet jegyeket váltani.

A játékszínben maratoni Jövőre veled, ugyanitt! napot tartanak december 8-án, a történet mindkét részét játsszák, a két előadás között pedig közös hamburgervacsorán vehetnek részt a nézők a rendező Hargitai Ivánnal.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
A művészet: béke A művészet: béke Jon Fosse norvég írót kérték fel arra, hogy fogalmazza meg üzenetét a színházi világnap alkalmából. Gondolatait világszerte felolvassák szerdán az esti előadások előtt.  2024. március 26. 22:37 Eddig csak albérlő volt a bábszínház, most végre otthonra lelt Eddig csak albérlő volt a bábszínház, most végre otthonra lelt Harminckét éve itt báboznak a városban, de igazán méltó helyet csak most sikerült találniuk. Nem csoda, ha ezt különleges módon szerették volna megünnepelni: pénteken a közönséggel együtt, a Várlak Fesztivál indulásával avatta fel a Kabóca Bábszínház új, Deák utcai épületét. 2024. március 23. 15:21 ’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ ’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ A perinatális veszteséget, azaz egy csecsemő, vagy magzat elvesztését feldolgozó színházi darab érkezik Veszprémbe április 6-án. A lélek legmélyebb szintjeire is ható előadásnak nem csak az a célja, hogy segítsen az érintett pároknak a tragédia feldolgozásában, a környezetüknek is szolgál tabudöntögető útmutatóval. Cikkünkben a rendező, a színészek és pszichológusok és szakemberek is beszélnek a témáról. 2024. március 21. 8:42 Bestseller: március 23-án világpremier a Pannon Várszínházban Bestseller: március 23-án világpremier a Pannon Várszínházban Március 23-án mutatja be a Pannon Várszínház Peter Quilter komédiáját, a Bestsellert. Az előadás rendezője – és egyik játszója – Szelle Dávid, aki maga talált rá a kétféle változatban is létező darabra, hiszen van egy háromszereplős, illetve egy hatszereplős verziója. Előbbit még soha nem játszotta egy színház sem, így a Pannon Várszínház világpremierre készül. A szereplőket kérdeztük a közelgő bemutatóról: Szelle Dávidot, Kárpáti Barbarát és Oravecz Editet. 2024. március 19. 15:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.