Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hogyan növelhetjük a tesztoszteronszintet?

2018. november 16. 13:22
A tesztoszteron egy, a férfiak számára nélkülözhetetlen hormon, aminek csökkenése különböző hátrányos és kellemetlen tünettel jár együtt. Mit tegyünk, ha csökken a tesztoszteronszint, milyen tünetei vannak és hogyan lehet természetesen növelni azt?

A tesztoszteron hormon alapvetően mindig jelen van a fiúk szervezetében. Tényleges hatása a kamaszkor kezdetével kezd érzékelhetővé válni, akkor kezd el dolgozni ez a fajta hormon. Ez felel a szőrösödés megkezdődéséért, ez az, aminek következtében elmélyül a hang és végbemennek a férfi nemi szervi változások. Természetesen vannak olyanok, akiknél ez nem történik meg, vagy esetleg a mértéke nem megfelelő, ők általában szakorvosok segítségét kérik. A kor előrehaladtával ez elkezd csökkenni, de számos olyan körülmény is közre játszhat, aminek következtében drasztikus tesztoszteron csökkenés következik be, amik számos kellemetlen tünettel járnak.

Tesztoszteron szempontjából a 30. életév környéke a határ, aminek betöltése után elkezd csökkenni a tesztoszteronszint. Ezt nem tekintjük kórosnak, kivéve, ha az alábbi tünetek kísérik:

  • Jelentős testsúly növekedés úgy, hogy nem változtattunk az életmódunkon.
  • Ha csökken az erőnlét és fokozottan fáradtnak érezzük magunkat, az is utalhat tesztoszteronhiányra.
  • Elég intenzíven kezd csökkenni a testszőrzet, akkor annak is lehet oka a hormon csökkenése.
  • A koleszterinszint emelkedése fordítottan arányos a libidóval, vagyis a tesztoszteronszint csökkenése esetén a koleszterinszint megnő, míg a libidó hirtelen lecsökken. Ennek kezeletlensége hamar okozhat impotenciát.
  • Ha hangulatingadozásokat, depressziós tüneteket észlelünk, esetleg ok nélkül vagyunk levertek, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy érdemes lehet szakorvos segítségét kérni.

A hatékony tesztoszteronszint növelés érdekében minden esetben a legjobb, ha szakorvost keresünk fel. Ez főleg azért fontos, mert ő tudja felírni azokat a gyógyszerészeti készítményeket, amelyek meghozhatják a várva várt javulást. Ezeket ötvözhetjük természetes gyógymódokkal. Gyógyszerek közül a leginkább ismertek:

  • Hormoninjekció, amit szakorvos ad be a felső farizomba bizonyos időközönként.
  • Ha az előbbi nem igazán szimpatikus, akkor ott a hormontapasz, amit egy bizonyos helyre kell felragasztani, így onnan felszívódva biztosítja a megfelelő tesztoszteronszintet.
  • A megfelelő helyre felvitt zselé is ugyanezt a hatást éri el.

Természetes módon segíthetünk magunkon, ha figyelünk az életmódunkra, a megfelelő mennyiségű alvásra. Lehetőleg kerüljük a dohányzást, fogyasszunk királydinnye tartalmú étrendkiegészítőket, valamint, ha a csökkent libidót emelnénk meg mesterségesen, nyugodtan válasszunk a Szexvitál kúraszerű potencianövelő kínálatából. Végül pedig a sport, a mozgás ebben az esetben is elengedhetetlen, mint számos más betegség esetén.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.