Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Így változtass a hajápolási rutinodon, ha egészségesebb hajra vágysz

2018. november 16. 13:27
Kócos és fénytelen, korpás és száraz vagy megviselt és gyenge? Ha úgy érzed, hogy egy ideje hiába használod a kedvenc samponodat és balzsamodat, akkor érdemes lehet felülvizsgálni a hajápolási rutinodat. A testünkben zajló biológiai változások és külső körülményeink is képesek megváltoztatni a hajtípusunkat. Nem is gondolnád, hogy mennyi minden lehet hatással a hajkoronád tündöklésére. Mutatjuk, hogy mire érdemes odafigyelni.

A dús, hidratált és fényes haj önbizalmat és jó közérzetet ad. A mesés hajkorona megőrzése azonban sok odafigyelést igényel, fontos időt és figyelmet fordítani a hajápolásra. Hajtípusunk életünk során többször is változhat, például mikor szervezetünkben hormonváltozás megy végbe, vagy ha gyógyszereket szedünk. Testünk összes apró része kapcsolatban van egymással, így nem meglepő, hogy az egészségtelen életmód vagy egy-egy stresszesebb időszak ugyanúgy nyomot hagy a hajunkon, mint például a bőrünkön.

Sajnos, nem csupán általunk befolyásolható dolgok felelősek a hajunk szépségéért. Az öregedés folyamata és a külső környezeti hatások is számottevők. Az erős napsugárzás, a sósvíz és a városi levegő szennyezettsége mind-mind olyan faktorok, amelyek próbára teszik fürtjeink egészségét. Ennek ellenére sokat nyom a latban, hogy miképp bánunk a hajunkkal. Bizonyára mondani se kell, hogy a rendszeres festés vagy a frizura mindennapos hővel való formázása káros, roncsoló hatású.

Akár külső, akár belső negatív hatásnak van kitéve a haj, sokat lehet ellensúlyozni a megfelelő, személyre szabott rutin megtalálásával és kialakításával. Az intenzíven tápláló, természetes, Közösségi Kereskedelemből származó anyagokkal gazdagított The Body Shop hajápolókból saját magadnak tudod összeállítani a tökéletes hajápolási rutint.

Mielőtt terméket választanál, figyeld meg a hajad jelzéseit, az aktuális szerkezetét. Ha például úgy érzed, hogy a hajad mostanában könnyebben kócosodik és fénytelen, akkor próbáld ki az Epres Sampont. Az olyan összetevők, mint az olaszországi zamatos eper vagy a mexikói aloe vera új energiát adnak a megkopott ragyogásnak és simává, fényessé, könnyen fésülhetővé teszik a hajat.

Ha száraznak érzed tincseidet és kellemetlenségeket okoz a korpás fejbőr, a tisztító gyömbéres hajápolók jelenthetik a tökéletes segítséget. A sampon gyömbérgyökérrel, tápláló mézzel és panthenollal gazdagított. A The Body Shop banános termékcsaládja a legjobb választás abban az esetben, ha megviselt és gyenge a hajad. A termékcsalád tartalmaz sampont, balzsamot és hajmaszkot is. A készítményben lévő ecuadori banánpüré intenzíven ápolja, erősíti és hidratálja a sérült hajat. A mélytisztításához a legjobb választás a Fuji Green Tea sampon. Ez egy 100% vegetáriánus, etióp mézzel gazdagított termék, mely zöldtea levelekkel teszi revitalizáló élménnyé a hajmosást, frissíti a hajat és a fejbőrt.

Egyéni igényeidnek megfelelően bátran kombinálhatod a különböző összetételű és illatú termékeket, hisz elképzelhető, hogy a te hajadnak például a Fuji Green Tea sampon és a Banános Hajbalzsam kombinációja adja majd a legtöbbet.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.