Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Olvasóink kérésére: veszpremunk.hu újratöltve

2018. november 20. 15:34
Könnyebben kezelhető felület, saját oldal a regisztrált olvasóknak, erőteljesebb tartalom és új lapmenedzser. Újabb fokozatra kapcsolat a veszpremunk.hu!

Szeptemberben indultatok, és máris jelentős fejlesztések történtek. Miért?

Pethő Imre: Már az induláskor jeleztük, hogy folyamatosan változni fogunk, állandóan figyelünk a világháló minden rezdülésére, főleg az olvasóink igényeire. Ezek pedig gyors fejlesztéseket kívántak. Három területen változtattunk. Gyorsabbá, könnyebbé tettük az oldal használatát. Erőteljesebb, speciálisabb tartalommal jelenünk meg. Valamint a felhasználóinknak megpróbálunk segíteni, hogy minél hatékonyabban használják a veszpremunk.hu-t.

Változás történt a menedzsmentben is.

Pethő Imre: A fenti munkák, valamint az oldal speciális tartalma: kicsit újság, kicsit közösségi média, kicsit aranyoldalak miatt egy új feladatkörre volt szükségünk. A lapmenedzser egyszerre figyel a fejlesztésekre, az olvasók igényeire és foglalkozik az oldal népszerűsítésével. Erre a komplex feladatra Gesztesi Ákost kértük fel.

Mint lapmenedzser, milyennek látod a megújult oldalt? Miben erősödött?

Gesztesi Ákos: Igyekeztünk egy kicsit populárisabbá tenni. Mivel az olvasókkal együtt hozzuk létre a tartalmakat, ugyanúgy meghallgatjuk az oldallal kapcsolatos kéréseiket, észrevételeiket is. Ezek alapján egyszerűsödött és egyértelműbb lett a bejegyzések létrehozása. Most már nem szükséges külön blogot vagy civil szervezeti oldalt létrehozni ahhoz, hogy írjunk valamit az oldalra. Mostantól ezt bárki megteheti, mint egyszerű felhasználó. Így ha Józsi bácsi egyszer arról szeretne írni, hogy mennyire finom paprikát vett a piacon, vagy épp látott egy jó előadást az Agórában és erről írna, nyugodtan megteheti. Meglátjuk, hogyan reagálnak erre az olvasók, ha úgy látjuk, hogy további finomhangolásra van szükség, megtesszük. Vannak még terveink, egyelőre lépésről-lépésre haladunk, megnézzük mi működik és mi nem. Nagy előnyünk, hogy mindig van terünk és igényünk arra, hogy változtassunk, ha kell.

Gesztesi ÁkosGesztesi Ákos

Sokak szerint ti egy Vehir 2-t hoztatok létre.

Gesztesi Ákos: Egy a szerkesztőség, de ez nem a Vehir, így nem lehet annak egy második változata. Ezt is jelezni akarjuk a mostani tartalmi változással, az új blogokkal. A veszprémünk.hu-ra nem a Vehir tartalmai kerülnek fel, hanem az olvasóké, civil szervezeteké, intézményeké, szakembereké. Szóval ez egy veszprémi közösséggel szerkesztett közös online portál. Ennek nyugatabbra nagyobb kultúrája van, mint Magyarországon. Mi megadjuk a lehetőséget arra, hogy itt is meghonosodjon ez a fajta kommunikáció egy városon belül.

A jövőben erősíteni szeretnénk a helyi közösséget azzal, hogy a HelloVP rovaton belül bemutatunk néhány érdekes veszprémi arcot, ami mondjuk nem annyira a Vehir témája. Például az aluljáróban gitározó hapsit, akit mindenki lát minden nap, mégsem tudunk róla semmit. De a kulisszák mögé is betekintenénk például azzal, hogy megnézzük, kik és hogyan szerveznek le egy fesztivált. A lehetőségek tárháza szinte végtelen. Az Útlevél blog Veszprémből elszármazott lakosok írásairól szólna. Milyen az élet a világ egy másik pontján? Mi hiányzik, mi nem Veszprémből? Az intézményeknek és iskoláknak, művelődési központoknak nagyobb teret adnánk, hogy megmutassák magukat. Ők inkább hirdetményekkel és felhívásokkal kommunikálnak, nekik egy új hírfolyam jön létre.
Mint mindegyik rovathoz, ehhez is várjuk azokat, akik szívesen hozzátennének valamit a projekthez. A lényeg, hogy együtt hozzunk létre valami olyat, ami a városban eddig még nem volt.

Jelentős szolgáltatást nyújtotok a gazdasági szférának is.

Szelle Dóra: Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap az online marketing, melynek eszköztára már a legkisebb cégeknek is elérhető. Viszont nem mindegy, hogy a reklámunk eljut-e azokhoz, akiket megcélzunk vele. Általában ezzel szokott gond lenni például a Facebook esetében, ahol az oldal algoritmusa miatt nem feltétlen érjük el a célközönségünket. A veszpremunk.hu egy városi információtár és közösségi oldal ötvözete, mely egy közösséget fog össze, akik a városunkban zajló eseményekről, lehetőségekről szeretnének tájékozódni, így jóval hatékonyabb tud lenni a reklám minden formája. Az oldalra regisztrálva a cégek bemutatkozhatnak, közzétehetik névjegyüket, referenciáikat, részletes termék- illetve szolgáltatási portfóliójukat, galériákat, videókat tölthetnek fel, miközben párbeszédet folytathatnak közönségükkel és folyamatosan hírt adhatnak magukról.

Szelle DóraSzelle Dóra

Mikor számíthatunk a következő fejlesztésre?

Pethő Imre: Már elkezdtük a következő fejlesztés előkészítését. Megállni nem szabad. Csak menni előre és folyamatosan dolgozni az oldalon, kitalálni, megérteni az olvasóink igényeit.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.