Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Legyen zebra is a börtönnél!

2018. november 22. 4:30
A képviselő-testület a csütörtöki Közgyűlésen tárgyalta a Modern Városok Programban megvalósuló beruházásokról összeállított beszámolót. Az anyag lényegében azt vázolja fel, hogy a legtöbb projekt előkészítése zajlik, néhány közülük a közeljövőben kivitelezési fázisba is léphet.

Gerstmár Ferenc, az LMP képviselője amiatt szólalt fel, mert a megvalósulás sorrendjével nem ért egyet. A Veszprém Aréna bővítése ugyanis a 2022-es kézilabda Európa-bajnokság miatt magasabb prioritást élvez a kormányzat részéről, míg Gerstmár szerint a Modern Városok Programban fontosabb elemek is szerepelnek, amiknek a megvalósítása sürgetőbb lenne a veszprémiek számára.

– A Modern Városok egy kormányzati program, nem veszprémi – válaszolt a felvetésre Porga Gyula polgármester. Kifejtette: a szükséges források biztosítása és a döntések meghozatala kormányzati feladat és hatáskör. Az Aréna kiemelt státusza ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a többi programelem ne kapna figyelmet, ráadásul a sorrend felállítására azért is szükség van, mert nem lehet mindent egyszerre megvalósítani. Az építőiparnak egyszerűen nincs kapacitása ekkora volumenű munkát egyszerre elvégezni. A polgármester ugyanakkor hangsúlyozta: minden beruházás, amiről a miniszterelnökkel megállapodtak, meg fog valósulni.

Az Arénához kapcsolódóan Katanics Sándor, a Demokraták Veszprémért képviselője hozzátette, hogy a 82-es és 8-as utakat összekötő leendő új útszakasz körforgalommal fog csatlakozni a 82-es úthoz a börtönnél található csomópontban. A képviselő arra kérte a polgármestert, járjon közbe annak érdekében, hogy a csomópont átépítésekor kijelölt gyalogosátkelő-helyeket is fessenek fel – az útszakaszon jelenleg veszélyes átkelni, ami régi panasza a Bedevölgyi utcában élőknek.

Ezt Porga Gyula is elismerte. Mint fogalmazott, az Arénához a ki- és behajtás nincs rendesen megoldva, a helyzet tarthatatlan, a terület megközelíthetőségét teljesen át kell alakítani. A tervezett új összekötő út erre alkalmas lesz, és ha már a Bedevölgyi úti csomópontot átépítik, mindenképp figyelni fognak az ott élők jogos igényeire is, ennek érdekében a polgármester maga is közbenjárt a beruházást vezérlő Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt-nél.

A Modern Városok Program kapcsán Brányi Mária alpolgármester is kifejtette a véleményét. Rámutatott: az előterjesztésben felvázolt projektek összességében 130 milliárd forintos volumenű beruházást jelentenek Veszprémnek – ez több mint tízszerese a veszprémi városi költségvetésnek.

Száztíz éve nem volt Veszprémben ilyen léptékű fejlődés, mint ami előtt most állunk – fűzte hozzá Czaun János fideszes képviselő. A Bedevölgyi úti csomóponttal kapcsolatban hozzátette: a városrész egyéni önkormányzati képviselőjeként többször is jelezte a NIF Zrt-nek, hogy a leendő körforgalom mellé a gyalogos átkelést is meg kell oldani, és erre ígéretet is kapott.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.