2019. augusztus 23., péntek
Bence névnap

Legyen az alma a téli étrendünk része!

Mára a déligyümölcsök átvették az uralmat a téli időszak étrendjében, pedig a magyar alma minden szükséges vitamint tartalmaz.

Az almafogyasztás mellett kampányoltak csütörtökön az adventi vásárban.

Az alma hosszú ideig megtartja vitamintartalmát és a feldolgozás során sem veszti el azt. Ideális alapanyag lehet a karácsonyi vacsorákhoz akár a köret kiváltására vagy süteményekben.

Némedi Lajos, Végváriné Henter Lilla, Radovits TiborNémedi Lajos, Végváriné Henter Lilla, Radovits Tibor

– A felnőtt lakosság közel 30 %-a egyáltalán nem fogyaszt gyümölcsöt, ami komoly hatással van az egészségükre – fejtette ki dr. Végváriné Henter Lilla, az Agrármarketing Centrum szóvivője. – Mindenki jól ismeri a mondást: naponta egy alma az orvost távol tartja. Az alma a legharmonikusabb összetételű gyümölcsünk, számos betegség megelőzésében hasznos lehet, és mindenki számára fogyasztható már a csecsemőkortól.

Némedi Lajos alpolgármester is arra biztatta a veszprémieket, hogy vásároljanak minél több almát, lehetőség szerint helyi, Veszprém környéki termelőktől, ezzel is támogatva a térségben egészséges gyümölcsöket termesztő gazdák munkáját.

– Sajnos az elmúlt évtizedekben a multik révén sok-sok déligyümölcs került a polcokra, és háttérbe szorult a magyar alma – mutatott rá dr. Radovits Tibor, a Nemzeti Agrárkamara Veszprém megyei Szervezetének tiszteletbeli elnöke, hozzátéve: a magyar klíma és talaj sajátosságai zamatosabbá, ízletesebbé teszik az almát annál, mint ami Európa más táján terem.